KDNP: Ne csorbuljon a védelemhez való jog!

2011. június 17. 14:10

A kereszténydemokrata Rubovszky György kihagyná a büntetőeljárási törvény módosításából az bírói eljárás nélküli őrizet időkorlátját és a fogvatartott védővel való érintkezésének korlátozását is.

2011. június 17. 14:10

Rubovszky György, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője kivenné a büntetőeljárási törvény módosításából a fogvatartott és a védő érintkezésének 48, illetve 24 órás korlátozását - derül ki az Országgyűlés honlapján nyilvánosságra hozott módosítókból.

A politikus szerint az alkotmányba és az alaptörvénybe ütközik a védelemhez való jog csorbítása és az őrizetbe vétel határidejének módosítása. Ezért Rubovszky György a bírósági eljárás nélküli őrizet megnövelt, 120 órás határidejét is kihagyná a törvénymódosításból.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!