Felfüggesztették két jobbikos mentelmi jogát

2011. június 28. 09:28

Felfüggesztették Zagyva Gyula jobbikos képviselő mentelmi jogát, mivel 2010-ben karikásostorral fenyegette meg a Hetek című lap újságíróit. A szintén jobbikos Rubi Gergely mentelmi jogát két magánvádas ügyben függesztette fel a Ház.

2011. június 28. 09:28

A képviselők 308 igen szavazattal, 2 nem és 2 tartózkodás mellett döntöttek Zagyva György Gyula mentelmi jogának felfüggesztéséről. Maga Zagyva Gyula a mentelmi bizottság ülésén szintén kérte mentelmi jogának felfüggesztését, annak ellenére, hogy állítása szerint nem követte el az ügyészségi átiratban foglaltakat.

A legfőbb ügyész indítványa szerint a jobbikos politikus 2010 augusztusában a verőcei Magyar Sziget Fesztiválon a Hetek című hetilap két munkatársát fenyegető kijelentéseket tett, „mindeközben a kezében lévő ostorral végig hadonászott” és egy alkalommal az újságírók egyike felé ütött.

A szintén jobbikos Rubi Gergely mentelmi jogát két magánvádas ügyben függesztette fel a Ház. A politikust az egyik esetben a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetséggel, illetve tagjaival szembeni becsületsértés, a másikban egy hajdúhadházi városőr elleni rágalmazás vétsége miatt jelentették fel. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága egyik esetben sem támogatta a mentelmi jog felfüggesztését, azonban azt Rubi Gergely mindkét esetben kérte.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. június 28. 13:58
És mi van Gyurcsány mentelmi jogával?
Julio Salazar
2011. június 28. 13:21
Be kell a karikás ostort tiltani! Mi az a Hetek ?? Milyen Hetek ?? Nem tán Retek ??
kukagyerek
2011. június 28. 13:01
kis pufők! Én egyik pártnak sem vagyok a tagja, de a magyarellenességet ki nem állom. Ha majd a "haverjaim" is nemzetellenes dolgokkal próbálkoznak, mint a te haverjaid, rögtön szembefordulok velük. Addig pedig természetesen Őket támogatom minden fórumon és minden formában.
buckafej
2011. június 28. 10:29
Nem, ebből az látszik, hogy az egyik ostorral csapkodó bunkó paraszt, a másik pedig nagypofájú hülye, aki nem tudja mit beszél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!