Dél-Koreát is érdekli a paksi bővítés

2011. június 06. 14:37

Martonyi János kétoldalú megbeszélést folytatott Kim Szung Hvannal, Dél-Korea külügyi és kereskedelmi miniszterével.

2011. június 06. 14:37

Martonyi János az EU-Ázsia találkozó (ASEM) alkalmával folytatott kétoldalú megbeszélést Kim Szung Hvannal. Dél-Korea külügyi és kereskedelmi minisztere egyebek mellett elmondta, a Koreai Köztársaság érdeklődik a paksi erőmű bővítése iránt. Kim Szung Hvan egyetértett azzal, hogy Magyarország tovább növelhetné a Dél-Koreába irányuló exportját, főként a mezőgazdasági és fogyasztási termékeket illetően. A két országban kölcsönös az igény a kulturális és oktatási csere, valamint a tudományos és technológiai együttműködés bővítésére is - áll a Külügyminisztérium közleményében.

A közlemény kiemelte: Magyarország következetesen támogatja a dél-koreai kormány Korea-közi politikáját, és határozottan elítéli Phenjan Szöullal szembeni provokációit. Magyarország szorgalmazza Észak- és Dél-Korea, az Egyesült Államok, Japán, Kína és Oroszország részvételével tartandó hatoldalú tárgyalások felújítását, a megbeszéléseknek pedig el kell vezetniük Észak-Korea teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan nukleáris leszereléséhez - írja a tárca.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!