Az őrezred védi a legfőbb ügyészt

2011. június 09. 09:31

Polt Péter biztonsági autóval, testőrrel közlekedik, programjainak helyszínét külön biztosító csoport felügyeli, és a lakására is vigyáznak.

2011. június 09. 09:31

A kormányőrség védi Polt Péter legfőbb ügyészt - írja a Népszava. Az állam- és kormányfőn, az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnökén kívül mások csupán abban az esetben kapnak védelmet, ha az őrezred a veszélyeztetettségértékelés alapján ezt javasolja vagy az más okból válik szükségessé.

A Népszava úgy tudja, Polt Péter jelenlegi védelmi szintje a házelnökéhez hasonló: biztonsági autóval, testőrrel közlekedik, programjainak helyszínét külön biztosító csoport felügyeli, és a lakására is vigyáznak. A Köztársasági Őrezred szóvivője elmondta, hogy a legfőbb ügyész védelmét először január 10-én rendelték el, s az június 30-ig hatályos - ha ismét meg nem hosszabbítják. A szóvivő a védelem okairól nem nyilatkozott.

Az ideiglenes védelem indokoltságát a Köztársasági Őrezred havonta vizsgálja, ennek alapján hosszabbítják vagy szüntetik meg az őrzést.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. június 10. 11:54
Semmi komoly! Kell bérelni még néhány golyóálló merdzsót, merthogy tartozunk a bérbeadónak. Régi számlákat egyenlítünk ki.
TroppauerH
2011. június 09. 16:27
Úgy láztszik Orbán és 8 elemis csapata (Kubatov stb.) sok amerikai akció filmet nézett és elhitték, hogy itt van Amerika. Szánalmas!
Merlin
2011. június 09. 12:12
Schmittnek felesleges a védelem, senki nem veszi komolyan. Polt esetében megelőzésként rendelhették el, ki tudja milyen ügyben és személy ellen rendelt el nyomozást.Közelítünk Szicíliához ?
tevevanegypupu
2011. június 09. 11:46
Valoszinuleg Gyurcsany mentelmi joganak felfuggesztes-kerese miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!