182 milliárdot vesznek el a tárcáktól

2011. június 28. 09:06

Elfogadták a parlamenti bizottságok azt a törvénymódosítást, amely végleg elvonja a minisztériumoktól a februárban zárolt stabilitási tartalékot, így összesen 182 milliárd forintról kell lemondaniuk a tárcáknak.

2011. június 28. 09:06

Elfogadták a parlamenti bizottságok azt a törvénymódosítást, amely végleg elvonja a minisztériumoktól a februárban zárolt stabilitási tartalékot, így összesen 182 milliárd forintról kell lemondaniuk a tárcáknak. A legdrasztikusabb megszorítás a nemzeti erőforrás, a belügyi és a honvédelmi tárcánál várható. A nemzetgazdasági minisztérium szerint ezeket az összegeket azért kell végleg elvonni, hogy továbbra is tartható legyen a 3 százalékos hiánycél. Fideszes képviselők úgy vélik, minden minisztériumnak volt ideje átütemezni kiadásait.

Az MSZP szerint a kormány eleve rosszul tervezte meg a költségvetést, az adóbevételek elmaradása pedig - úgy vélik - a kormány gazdaságpolitikájának a csődje.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. június 28. 14:56
"elvonja a minisztériumoktól a februárban zárolt stabilitási tartalékot" Vagyis arra használják, ami a rendeltetése egy "tartaléknak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!