Még az idén lehet turizmustörvény

2011. május 04. 10:51

Már államigazgatási egyeztetésen van a turizmustörvény koncepciója - mondta Szatmáry Kristóf államtitkár. A tervek szerint a Széchenyi-pihenőkártya júliusban kerül a piacra, a cafeteria-utalványok beváltását csak az éttermekben engedélyezné a kormány.

2011. május 04. 10:51

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyar Szállodaszövetség által rendezett konferencián szerdán arról beszélt, a turizmustörvény koncepciója jelenleg államigazgatási egyeztetésen van, az ezt követő társadalmi-szakmai vita után pedig, legkésőbb a második félévben a parlament elfogadhatja azt.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a kormány a foglalkoztatás szempontjából is kiemelt területnek tartja az idegenforgalmat, és ennek egyik legfontosabb pontjának Budapestet tekinti. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes elmondta, a tervek szerint a főváros turizmusának mérésére új statisztikai rendszert vezetnek majd be, emellett szó esett a kibővített Budapest kártyáról, a városnéző buszok körüli „balkáni állapotok” megszüntetéséről, és a hajléktalanok utcai jelenlétének visszaszorításáról.

A konferencián elhangzott, a Széchenyi-pihenőkártya júliusban kerül a piacra, és 1,5 százalékos jutaléka nyomán több pénz marad majd a szállodáknál. Fontos változás, hogy minden más szolgáltatás csak a szállással együtt lesz igénybe vehető. A kormány várhatóan felülvizsgálja a cafeteria juttatás szabályozását is, mivel nem akarja, hogy az ételutalványokat a szupermarketekben váltsák be a felhasználók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!