KDNP: Emléknapot a nándorfehérvári diadalnak!

2011. május 03. 12:40

A KDNP szerint július 22-t, a nándorfehérvári diadal napját kiemelkedő fontosságú rendezvény napjává, hivatalos emléknappá kellene nyilvánítani.

2011. május 03. 12:40

A Kereszténydemokrata Néppárt előterjesztést nyújtott be az Országgyűlésnek a Nándorfehérvári diadal évfordulójának megünneplésével kapcsolatban. A KDNP-s és fideszes képviselők szeretnék július 22-ét hivatalos emléknappá nyilvánítani.

A határozati javaslat kifejti: „Ez a nap nem csupán a nemzetnek, hanem a keresztény Európának és a mai keresztény világ összességének az emléknapja. Ez a nap a hazafiságnak, önfeláldozásnak, emberi helytállásnak, az európaiságnak, európai összefogásnak és a kereszténységnek máig élő példaképe. Erre a győzelemre emlékezik azóta minden keresztény templom déli harangszója.” Simicskó István - a határozat aláírója - korábban már a parlament elé terjesztett egy indítványt, mely július 22-t a hazaszeretet napjává nyilvánította volna.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. május 03. 17:03
Hány emberéletbe kerűlt a magyaroknak, hogy szép fővárost szerezzenek a rácoknak
Senior
2011. május 03. 16:14
Naponta délben van megemlékezés, kivétel Kőszeg. Kádéenpé ja, a magyar parlamentarizmus diszkrét bája. Sztárfotó: Semjént fehér öltönyében szalonkázás közben megsebzé egy vadkan, no nem halálosan, csak úgy jáccásibul. Bugris bagázs.
flo
2011. május 03. 16:14
Lehet majd mondani, hogy bár 4-5 nappal csökkentjük a munka törvénykönyve alapján járó szabadság számát, de cserébe kaptok egy ünnepnapot.
Aromó
2011. május 03. 14:58
Meg is jöttetek. Jól van akkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!