Több százmilliós kár érte az államot

2011. április 21. 11:17

Több százmillió forintos vagyoni hátrány érte a magyar államot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pazarló vagyongazdálkodása miatt, a szervezet 1992-es megalapítása óta - tudta meg a HírTV és a Magyar Nemzet a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól.

2011. április 21. 11:17

A Magyar Nemzet csütörtöki számában ismerteti: a Kehi a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2005 és 2009 között végzett vagyongazdálkodását vizsgálta. A most elkészült jelentés szerint az alapítvány 1992-ben induló vagyonként 365 ingatlant - köztük számos nagy értékű szállodát - kapott, azonban ezek közül ma már egyetlenegy sincs az alapítvány közvetlen tulajdonában.

Az alapítvány 500 millió forintot szakszervezeteknek fizetett ki, üdülési csekk népszerűsítése címén. Ráadásul a hivatal által megismert kuratóriumi jegyzőkönyvekből kiderült, hogy a burkolt támogatás célja a szakszervezeti vezetők rekreációja volt - írja a lap.

A pénzből a Kehi megállapítása szerint 20 ezer szociálisan rászoruló ember kedvezményes üdülését kellett volna biztosítani. Kiderült, hogy az alapítvány a vizsgált időszakban több mint 15 millió forintért bízott meg ügyvédi irodákat olyan tevékenységekkel, amelyekért állandó jogi képviselőjét havonta fizették. Emellett többször kötöttek szerződést korábbi döntések utólagos értékelésére. A vizsgálat szerint az alapítvány dolgozói messze az átlag felett kerestek, például 2009-ben az átlagjövedelmük meghaladta a 700 ezer forintot, ami a Kehi szerint nem volt arányban az elvégzett munkával - írja a lap.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szigno57
2011. április 21. 22:51
Érdekes, hogy ez a hír, csak ennyire veri ki a biztosítékot. Ez a szevezet az egyik MSZP-s fő pénzcsap volt. Remélem nem hagyják annyiban.
kispufi
2011. április 21. 12:39
365 szálló és hasonló ingatlan átjátszása más kezekbe biztos csak a pazarló vagyongazdálkodás kifejezéssel definiálható?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!