Eddig 133 millóba került a holokausztper

2011. április 15. 11:25

Az MNB eddig mintegy 133 millió forintot költött el a Chicagóban indított bankok elleni holokausztper elleni védekezésre - tudta meg a Magyar Nemzet.

2011. április 15. 11:25

A Chicagóban kezdeményezett holokausztperre eddig körülbelül 133 millió forintot költött a magyar állam - írja a Magyar Nemzet. A magyar bankok ellen benyújtott kereset jogossága leghamarabb egy hónap múlva dőlhet el. A felperesek mintegy 75 milliárd dollárt, azaz kb. 14 000 milliárd forintot követelnek kárpótlásként.

Az MNB eddig körülbelül 133 millió forintot költött el jogi védelemre - mondta el Listár Dániel, a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs szakértője. Kende Tamás, az ELTE adjunktusa úgy véli: a bankok komolyan veszik a védekezést, hiszen nemcsak a túlélők pénzét követelik vissza, hanem gyűjtőperről van szó, amelyet azzal a céllal indítottak, hogy még további sok tízezer, a magyarországi holokausztban vagyonát vesztett család értékeit követeljék vissza.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. április 16. 16:02
Hell Istvánéknak ezt inkább a cigányoknak kellett volna átutalni!
Thomas Müller
2011. április 16. 09:58
Mi is beperelhetnénk a szerbeket, románokat, oroszokat, izraelieket, stb., csak nekünk még igazunk is lenne. Milyen kártérítést is kaptunk az oroszoktól a 40 év kommunizmusért? Vagy Izraeltől a Tanácsköztársaságért, Trianonért? De a délvidéki népirtás is egyértelmű.
liberálzöld.
2011. április 16. 09:12
Gondolom a felperes pervesztése esetén kártérítésért viszontperelni nem lehet (nincs kit). Elmennek a zsidók a qva anyjukba. Akik perelnek azok azért, akik meg hagyják, azok meg azért.
Öreg
2011. április 15. 20:15
Az összeg nagyságrendileg összemérhető a magyar államadóság összegével. Ott is minden magyar embernek van több mint 1 millió Ft. tartozása, az itt majdnem másfél millió Ft fejenként-a listán lévő néhány ember és ügyvédei javára. Ha a követelés birói szakaszba lép, annyian jelentkeznek még, hogy azt egész Európa nem lenne képes megfizetni. Jobb lenne már az elején rögziteni: 1945-ben hazánk a szovjetek által megszállt ország lett, innen ellenőrizhetetlenül mindent elraboltakm, követelésükkel menjenek kétórányi repülőjárásra keletre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!