Döntenek a Roosevelt tér átnevezéséről

2011. április 06. 08:08

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt arról, átkereszteljék-e a Roosevelt teret Széchenyi térré. Megállapodhatnak a Szigettel is az Óbudai-sziget használati díjáról, és jóváhagyhatják az elektronikus BKV-jegy bevezetését is.

2011. április 06. 08:08

Szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé a javaslat, amelyben a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Budapest főpolgármestere kezdeményezi, hogy az V. kerületi Roosevelt teret, ahol az akadémia épülete is áll, kereszteljék át Széchenyi István térre. Indoklásuk szerint Széchenyi sok szállal kötődik a térhez: itt található a tudományos akadémia, amelynek létrehozását kezdeményezte, és a Lánchíd, amelynek szintén a gróf kezdeményezte megépítését.

Tárgyalnak arról a megállapodásról is miszerint a Sziget Kft. 50 millió forintot fizetne az Óbudai-szigeten a közterület használatért a fesztivál idején. A szervező emellett 100 millió forint értékben szolgáltatásokat rendel meg a főváros cégeitől.

A közgyűlés jóváhagyása esetén megkezdődik a budapesti elektronikus jegy- és bérletrendszer kialakításának előkészítése. Döntenek emellett a fővárosi fenntartású egészségügyi intézmények, valamint a szociális intézmények szerkezetátalakítási koncepciójának kidolgozásáról szóló előterjesztések is.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gtc376
2011. április 06. 18:32
Tisztelettel, már minden rendben van, nincs más tennivalónk, mint egy tér átnevezése, ugye?
Akitlosz
2011. április 06. 18:17
Egyetértek azzal, hogy Széchenyi tér legyen. Az a furcsa és meglepő, némileg érthetetlen, hogy eddig nem az volt.
mélyszittya
2011. április 06. 16:43
téged meg csak sajnállak, hogy benyaltad azt a sok maszlagot. Ami sok, meg hosszú, az még nem feltétlenül igaz. A végén még horthyék lesznek a legnagyobb antifasiszták. de hát az sem jó, mert akkor te - kis seggfejem - mit fogsz képviselni?
crm114
2011. április 06. 13:01
Legyen a [Franklin Delano] Roosevelt tér ezen túl [Theodore] Roosevelt tér. Így a legtöbb feliratot sem kell kicserélni, ugyanakkor kevésbé lesz vitatott a tér elnevezése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!