Négy évet kapott a Zrínyi volt rektora

2011. március 22. 10:19

Első fokon négy év börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorát hivatali befolyással üzérkedés miatt. A rektor és társai hamis állításokkal próbáltak meg jogtalan előnyt kicsikarni egy nemzetközi cégtől.

2011. március 22. 10:19

Négy év börtönre ítélte hivatali befolyással üzérkedés miatt Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorát első fokon kedden a Fővárosi Bíróság. Az egy éve elfogott rektor az ügyészség szerint két vádlott-társa közreműködésével egy nemzetközi cégnél próbált meg jogtalan előnyt kicsikarni úgy, hogy valótlanul azt állította, a cég egyes munkatársai ellen drog- és fegyverkereskedelem miatt titkos nyomozás folyik, de ő az eljárást a cég számára kedvezően tudja befolyásolni.

A vádlottak az eljárás során tagadták bűnösségüket. A védelem szerint nem követtek el bűncselekményt, a vád megalapozatlan. Szabó János tavaly négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. március 22. 17:11
Önmagamat ismételhetem: Zrínyi Miklós már rég lefejeztette volna. Teljes joggal!
Honfi-fi
2011. március 22. 15:54
4 év viccesen kevés. Olyan ember élt vissza a Haza bizalmával, aki arra esküdött állítólag, hogy megvédi a hazáját, ha baj van , vagy ellenség támadja. Ez különleges bizalom kérdése, amivel mocskos módon vissszaélt. Ez minimum golyó.
Tuzsi
2011. március 22. 15:46
Ismerem személyesen a "nagyszerű" rektor urat! Arcoskodó, pitiáner, képmutató ember. Őszintén örülök, hogy évekkel ezelőtt megszakítottam vele minden nemű kapcsolatot. Csak azt tudom mondani, hogy az ilyen mentalítású ember egy ponton megkapja a leckét. Lám, lám, most is ez történt! Sajnálom a fiait, amiért ilyen apát kaptak!!!
vetteszette
2011. március 22. 13:49
Ha már kötél nem lehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!