Törvénysértő fideszesre bukkant a Jobbik

2011. február 19. 13:37

Az Országgyűlés összeférhetetlenségi bizottságához fordul a Jobbik, mert szerintük Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében.

2011. február 19. 13:37

Novák Előd elmondta: a Borsod megyei egyéni országgyűlési képviselő egyben a 100 százalékig állami tulajdonú Észak-Magyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. fejlesztési és karbantartási igazgatója is. Országgyűlési képviselő azonban nem lehet állami tulajdonú cég igazgatója, ezért Sebestyén Lászlónak megválasztásakor be kellett volna jelentenie összeférhetetlenségét, és le kellett volna mondania az igazgatói posztról.

Hozzátette: Kövér László házelnöknek van lehetősége az eljárás végéig felfüggesztenie Sebestyén mandátumát. A Jobbik emellett azt is kezdeményezi, hogy a képviselő májusig visszamenőleg mondjon le képviselői tiszteletdíjáról azért, mert az ÉRV-től havi egymillió forint fizetést kap.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Schönherz Zoli
2011. február 20. 22:42
Jó kis Jobbik Fidesz vita, kulturált és kevésbé kulturált hangnemben, közben meg röhög a szélsőbal, libsi oldal. Az egésznek meg csak az a lényege, hogy a politikusok nem szentek, még a Fidesz vagy a Jobbik háza táján sem. Emiatt nekiesni a másiknak, saját szimpi pártok problémáit elhallgatni, a másik párt gyöngeségeit felnagyítani, remek gyurcsányi munka.
kanpalisoda
2011. február 20. 14:24
Ahogy mostanság a hsz-okat elnézem itt a mandíneren (is) úgy látom, megint az ideje egy reprezentatív közv. kutatásnak, ami igazolja, hogy a fidesz 2/3-os támogatottsága töretlen. (Persze ha az ellenzékre nézek...) Siralom
Para Celsus
2011. február 20. 10:50
MOndjon le az állásról, azt csókolom. A fidesz renoméja is megmarad, a jobbik is örülhet.
dogohungaris
2011. február 20. 08:56
A vicces az az egészben, hogy a Zrt. nem is állami tulajdon, hanem önkormányzati,tehát ide nem érvényes a citált törvény.Ez bizony kapifa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!