Szonda: Rossznak látja 2010-et a magyarok többsége

2011. január 03. 11:24

Az MSZP hívei 97, míg a Fidesz-szavazók 56 százalékban vélik úgy, Magyarország rossz évet zárt 2010-ben - derül ki a Szonda Ipsos kutatásából. Az emberek 73 százaléka úgy véli, rosszul alakultak pénzügyei az évben, míg 23 százalék elégedett anyagi helyzetével.

2011. január 03. 11:24
Négyből hárman vélik úgy vélik, hogy 2010 rossz év volt Magyarország számára - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadságban közzétett kutatásából. Az emberek 73 százaléka úgy véli, rosszul alakult az elmúlt évben anyagi helyzete, míg 23 százaléknyian mondták, hogy jól alakultak pénzügyeik. A válaszadás jelentősen függ a megkérdezett életkorától és munkaerő-piaci helyzetétől: a fiatalabbak és a vezető beosztásban dolgozók jobbnak értékelik helyzetüket.
 
Az emberek többsége a rendszerváltás óta minden évben rossznak ítéli az anyagi helyzetét. Igaz, hogy voltak olyan évek, amikor jóval kevesebben voltak az elégedetlenek - fogalmazott Závecz Tibor, a Szonda Ipsos kutatási igazgatója. A válaszadók 37 százaléka rossz egészségi állapotról számolt be, az 50 évnél fiatalabbak túlnyomó többsége azonban egészségesnek érezte magát.
 
Boldognak leginkább a húszas éveikben járók és a diplomások érezték, a válaszadók 54 százaléka azonban negatív magánéleti tapasztalatokról számolt be. 73 százaléknyian vélik úgy, rossz évet zárt Magyarország: az MSZP híveinek 97, míg a Fidesz támogatóinak 56 százaléka. Závecz Tibor elmondta, az értékelés az egész évre vonatkozik, így az eredményben benne lehet a választások előtti időszak is.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. január 04. 15:41
"Szonda: Rossznak látja 2010-et a magyarok többsége" Én: és jónak a 2011-et. Hejcsuhaj.
nemértem
2011. január 04. 00:34
1. Mo-n szeretnem sírni az emberek, hogy milyen rossz nekik. 2. Ami szerintem érdekes ebben a felmérésben, hogy a pesszimizmus (ami egyébként nagy hátráltató tényező egy ország építésében) sokkal erősebben jelen van a baloldalon.
de karatna
2011. január 03. 19:39
utóirat! Levendel Ádámék miben sántikáltok, mert ide hallom, hogy súgnak!
de karatna
2011. január 03. 19:38
Én jónak látom, még akkor is, hogy ha a kozmopolita liberálisok mindent elkövetnek, hogy elrontsák a kedvemet. Ez erőt ad ahhoz, hogy én rontsam el az Ő kedvüket, de lehetőleg mindörökké! Kövessetek honfitársaim! Legyenek lázálmaik tőlünk, egységes fellépésünktől a kirekesztőknek! De van egy javaslatom! http://www.youtube.com/watch?v=-M_dEjjNpBU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!