Semjén: A KDNP Hoffmann mögött áll

2011. január 22. 11:39

Nem a kormánypártok közötti konfliktus Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, az országgyűlési oktatási bizottság fideszes elnökének vitája - mondta el Semjén Zsolt.

2011. január 22. 11:39

Nem a Fidesz és a KDNP közötti viszály Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán az oktatási szabályozással kapcsolatos vitája - mondta el Semjén Zsolt. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes ugyanakkor kijelentette: soha nem titkolták, hogy a KDNP minden tekintetben Hoffmann Rózsa mögött áll. Hozzátette: személy szerint rendkívül kritikus a bolognai rendszerrel kapcsolatban, véleménye szerint abból számos nyugati ország igyekszik kihátrálni.

Semjén szerint nem titok, hogy mindig élesen szemben állt a Magyar Bálint és Hiller István előző oktatási miniszterek által képviselt liberális felfogással, ami teljes csődhöz vezetett az oktatásügyben. Szimpatikus számomra az, aki radikálisan fel akarja számolni a rombolást, amit Magyar Bálint és Hiller István művelt oktatási miniszterként - fogalmazott a politikus.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kassziopeia
2011. január 23. 12:33
Mégis milyen az az erkölcs, ami részedről "fontosabb"? Hány féle erkölcsöt ismersz? Mintha az erkölcsi relativizmus ütötte volna fel a fejét itten. A cinizmus nem visz előre, semmi jóra nem való, legfeljebb a tehetetlenség kínjait enyhíti, ha egyáltalán... Az "elemi erkölcsi normák"(más néven a Tízparancsolat) + a szeretet parancsa van érvényben már az ősidők óta, akár tudsz róla, akár nem, akár betartod, akár nem. Egy politikai párt, ha arra használja a megszerzett hatalmat, hogy minden tőle telhető eszközzel azok betartására és betartatására törekszik, az bizony nagy dolog. Nemcsak a katolikus, de minden egyház erre törekszik. Minden egyház, de nem minden politikai párt. A Fidesz és a KDNP igen. Úgyhogy az az ellentmondás, amit érzékelsz, nem áll fenn. Módunkban állt megtapasztalni, milyen az a világ, amikor a hatalmat olyan pártok birtokolták, amelyek a züllesztésre használták azt. Létkérdés számunkra, hogy a Fidesz hosszú távon akarja megőrizni a hatalmat, mert csak így sikerülhet valamelyest helyreállítani az erkölcsi rendet (is).
batom
2011. január 23. 09:21
Világosan látni kellene,hogy a FIDESZ számára a cél a hatalom hosszú távra való megőrzése,minden és mindenki más csak eszköz! Ebben az esetben a katolikus egyházzal és annak erkölcsi felfogásával kerül szembe.Részemről az erkölcs fontosabb!
Senior
2011. január 22. 12:01
Amennyiben Hoffmann repül, (nagyon bánnám) a KDNP kilép a koalicióból, netán Semjén lemond a me. helyettesi címről?
HattoryHanzo
2011. január 22. 11:55
"A KDNP Hoffmann mögött áll". Biztos ezért nem látszik, hogy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!