Amerikában tárgyal Mesterházy

2011. január 27. 11:15

Amerikában tárgyal Mesterházy Attila: a politikus amerikai magyar vezetőkkel találkozott, Charles Gatival tartott előadást és találkozott Tom Lantos unokájával is.

2011. január 27. 11:15

Amerikai magyar szervezetekkel tárgyal a Mesterházy Attila vezette MSZP-delegáció: a küldöttséget Pamela Qualrund külügyi államtitkár-helyettes, illetve a tárca Demokrácia, Emberi Jogok és a Munkaügyek osztályának vezetői fogadták. Mesterházy találkozott az ohiói magyar közösséget reprezentáló Dennis Kuchinich demokrata párti képviselővel és Max Telekivel, a Magyar Amerikai Koalíció elnökével. A szocialisták elnöke Charles Gatival, a Johns Hopkins Egyetem professzorával közösen előadást tartott a magyar belpolitikai helyzetről a Woodrow Wilson Tudósközpontban, a washingtoni Kossuth Házban pedig helyi magyarokkal találkozott.

Mesterházy partnereivel közölte, támogatják a magyar EU-elnökség programját, és érdekeltek annak sikerében, de ehhez a kormánynak változtatnia kell a politikáján. A pártelnök szerint komoly viták várhatók az alkotmányozással kapcsolatban is, mert Orbán Viktor szerint ez új rendszerváltás lesz majd, szerintük az már 1990-ben megtörtént. Az alaptörvény egy párt és nem egy ország alkotmánya lesz - fogalmazott Mesterházy.

Az MSZP elnöke találkozott Tomicah Tillemannal, az amerikai külügyminiszter vezető tanácsadójával, Tom Lantos unokájával a Budapesten létrehozandó Tom Lantos Központtal kapcsolatban. Szeretnénk, ha az emberi és kisebbségi jogok betartása felett őrködő intézmény mind a finanszírozása, mind pedig az igazgatása szempontjából független lenne a mindenkori magyar kormánytól - fogalmazott Mesterházy.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutti_mc_mondo
2011. január 27. 15:59
en is szeretnem, ha az intezet finanszirozasa fuggetlen lenne a mindenkori kormanytol.... de legfokeppen a mindenkori koltsegvetestol....
pityesz74
2011. január 27. 15:16
Na aztán mit tud tárgyalni egy bukott párt vezetője,elment talán könyöradományért a maszopnak,vagy panaszkodni,felforgatni?Mert ha azért ment,ráadásul közpénzen,én azonnal lecsuknám mihelyt hazaér hazaárulásért!!!!
hórics
2011. január 27. 14:31
Ne áruld közpénzen a hazát Atis! Nyomorultúl végzed, ez az árulás ára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!