Letöltendő fogház állatkínzásért

2011. január 05. 14:11

Hét hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélt állatkínzás és más bűncselekmények miatt a bíróság egy 43 éves férfit. A tettes ittasan átdobta nevelt lánya kutyáját egy lakóház harmadik emeleti körfolyosójának a korlátján, majd fiára is rátámadt.

2011. január 05. 14:11

Jogerősen hét hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélt állatkínzás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Bíróság szerdán egy 43 éves férfit. Emellett egy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

K. Zoltán 2008 decemberében ittasan előbb volt felesége, majd nevelt lánya lakásába akart bejutni a VIII. kerületben, egy lakóház harmadik emeletén - ezt fia megakadályozta. Amikor a férfi nevelt lánya végül kinyitotta az ajtót, annak kutyája kiszökött, amit a férfi felkapott és ledobott a körfolyosóról. Az eb súlyos sérüléseket szenvedett, további szenvedéseinek megakadályozása érdekében az állatorvos elaltatta. A férfi a fiára is rátámadt, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben 2010 júliusában a Pesti Központi Kerületi Bíróság állatkínzás, könnyű testi sértés és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek K. Zoltánt és halmazati büntetésként 7 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság mindemellett a rongálás vétségét is megállapította azzal, hogy a kutya 30 ezer forint értéket képviselt. A bíró hangsúlyozta: nem tévedett első fokú bíróság a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával. Az ügyben nincs enyhítő körülmény.
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2011. január 06. 18:25
Ha valaki gerinces állatot indokolatlanul bántalmaz... Amikor valaki az állatait éhezteti, üti-veri, akkor az állatot elkobozzák, az embert meg megbüntetik. (Na jó, csak egy picit.) Ám ha valaki a gyermekével csinálja ugyanezt, akkor havonta nagy összeget kap a mindenki által befizetett adóból. Pedig rendszertanilag a gyermek is gerinces állat. ma
de karatna
2011. január 05. 23:33
Helyes büntetés: Kutyákkal széttépetni!
slomovicz
2011. január 05. 21:07
Javaslom, hogy olvassuk el a hírt. Ez szerint a pasas be akart erővel menni az elvált feleségéhez erőszakkal , részegen. Dühében mert nem engedték be, ledobta a kutyát a harmadikról, majd nekitámadt a fiának( akinek biztos jó oka volt amiért szintén nem engedte be) . Láttunk már sok ilyet- amikor részeg emberállatok terrrorizálják a családjukat. Erkölcsi alapelv - szerintem- védd a náladnál gyengébbeket. NEM dobunk le kutyát a harmadikról! Kezdjünk ki mindig- csak a nállunk erőssebbel. Ja- hogy az veszélyes- mert visszaüt. :-)
röviden
2011. január 05. 19:15
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!