Jogerős: nem Kaiser a móri mészáros

2011. január 18. 11:56

Kedden délelőtt jogerőssé vált, hogy nem Kaiser Ede az egyik móri mészáros. Kaisert a Fővárosi Ítélőtábla tizenhat év szabadságvesztésre ítélte egyéb bűncselekmények miatt.

2011. január 18. 11:56

Tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt, büntetését két évvel mérsékelték az elsőfokú ítélethez képest. A vádlott nem kívánt élni az utolsó szó jogával. 

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, ekkor tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki rá. Ügyében 2008-ban perújítást rendeltek el, melynek során kiderült, Weiszdorn Róbert és az előzetes letartóztatásban 2007 júliusában öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László követték el a móri bűncselekményt. Tavaly novemberben a bíróság kimondta, nem Kaiser az egyik móri gyilkos. 

A per másodfokon folytatódott arra hivatkozva, hogy a Kaiser Ede által elkövetett más bűncselekmények kiemelten nagy tárgyi súlyúak, és azt mutatják, a férfi a társadalomra kiemelten veszélyes.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. január 19. 09:43
BRAVÓ!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!