Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Jövedelmező kiegyezés Újpesten

2011. január 26. 12:54

Derce Tamás legalább havi 350 ezer forintot kap haláláig az újpesti önkormányzattól, ha neki adományozzák a testület új életműdíját - írja az Index. A kerületet öt cikluson keresztül irányító Derce az önkormányzati választás elején még a szocialista jelöltnek kampányolt, majd a Fidesz oldalára állt.

2011. január 26. 12:54

Csütörtöki ülésén dönt az újpesti képviselő-testület Wintermantel Zsolt polgármester előterjesztéséről, amelyben javasolja, hogy Újpest önkormányzata alapítsa meg a Semsey Aladár Újpesti Életműdíjat. A díjhoz az aranyozott plakett mellett életjáradékot is adnak, melynek összege a polgármester tárgyhavi illetményének a 65 százaléka, amit rögtön, az odaítélést követő hónap első napjától folyósít az önkormányzat - írja az Index.

A díjra jelölt az Újpesten legalább tíz éven át polgármesteri tisztséget betöltő, élő személy lehet. Ennek jelenleg csak Derce Tamás felel meg, aki 1990-től öt cikluson át vezette a kerületetet. Derce az önkormányzati választás előtt jelentette be, hogy nem indul újra a tisztségért. A kampány elején még az MSZP-s jelölt, Trippon Norbert rendezvényein lépett föl. Augusztusban aztán összerúgta a port a szocialistákkal, ezután a Fidesz oldalára állt, az addig őt indító Újpestért Egyesület pedig választási együttműködést kötött a Fidesszel. A választáson végül a fideszes Wintermantel Zsolt győzött 2,5 százalékkal a szocialista Trippon Norberttel szemben.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos
2011. január 27. 15:12
"Mindenkinek és mindennek megvan a maga ára, kinek több, kinek kevesebb" szerző után szabadon.
nahát-nahát
2011. január 26. 21:55
Kövezzetek meg, de.... Több olyan díj, járadék van, amit bizonyos teljesítmény után a közösség ad, holtig tartó juttatásként: Nemzet színésze, olimpiai bajnokok stb. Ezek indokoltságát különösebben senki sem vitatja, pedig ők is megkapták a fizetésüket annakidején. Már csak az a kérdés, hogy van-e olyan fontos egy város elismert (négyszer választották újra) vezetőjének tevékenysége, mint egy sportolóé, művészé. Szerintem legalább olyan fontos! Nem biztos, hogy jó ötlet ez a díj, de fontos kifejezése lehetne annak, hogy a közszolgálatot megbecsüli a közösség.
Öreg
2011. január 26. 20:38
Javaslom, mindenki aludjon rá egy-két napot, és amikor kiderül, hogy kamu az egész, az index és az itt minden rágalmat azonnal elhivők kövessék meg az érintetteket/ Itt, ahol az ellenvélemények megjelentek/
gyula
2011. január 26. 20:08
vissza fogják vonni . Ahogy visszavonták a nyóckeres csécsei havi apanázsát is , amint kiderült .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!