Ipsos: felemás év volt 2010

2010. december 16. 13:36

Az emberek közérzetében rossz és jó tapasztalatok összegződnek az év során az Ipsos felmérése szerint. Míg a magyarok háromnegyede panaszkodott anyagi helyzetére, addig egészségi állapotuk esetében a többség jónak ítélte meg 2010-et. Négyből hárman úgy vélik, hogy Magyarország számára 2010 rossz év volt.

2010. december 16. 13:36

Saját és családja anyagi lehetőségeit számba véve, az emberek 73 százaléka az idei évet is rossznak minősíti - derül ki az Ipsos felméréséből. Csak 23 százaléknyian ítélik jónak egzisztenciájuk idei alakulását. A kutatásban kitértek a magyarok egészségi állapotának alakulására is. Eszerint az emberek 61 százaléka, egészsége szempontjából az idei évet jónak minősítette, ugyanakkor 37 százalékuknak a betegség, a rossz egészségi állapot jellemezte az elmúlt időszakát.

A magánélet értékelése során a magyarok több mint fele, 54 százaléka úgy véli, hogy idén a magánéletét inkább a negatívumok jellemezték, 42 százalék viszont jónak minősítette azt. A gyermekes párok inkább örömtelinek tartották az idei évet.

Az Ipsos szerint az ország idei történéseiről, a kialakult helyzetről sokkal erősebbek a kritikus hangok, mint a támogatók. A magyar lakosság 73 százaléka szerint az idei rossz éve volt hazánknak s csak 22 százaléknyian értékelték jónak. A közérzetben megjelenő különbségeket nem a társadalmi státusz, hanem a politikai hovatartozás befolyásolja - derül ki a felmérésből.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afterall33
2010. december 16. 14:52
Szerintem borúlátó ez a felmérés. Tegnap fél Európa az utcán tüntetett. A magyarok is kinn voltak ugyan, de inkább forralt bort ittak.
Shulc
2010. december 16. 14:27
"Négyből hárman úgy vélik, hogy Magyarország számára 2010 rossz év volt. " Ez azért van, mert az emberek zöme még mindig nem értette meg a Nemzeti Egyetértés Nyilatkozatát. Abban bizony le van írva feketén-fehéren, hogy 2010 magyarország számára sorsfordító, forradalmi év volt. Az emberek végre kezükbe vették a sorsuk irányítását, és elindultak egy szebb, jobb, élhetőbb világ felé. Ezért mondom mindig: A Nemzeti Egyetértés Nyilatkozatát a SZÍVEKBEN kell kifüggeszteni elsősorban, és csak utána a középületekben. Hajrá Fidesz, éljen Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!