Elfogadták a költségvetést

2010. december 23. 14:18

A parlament elfogadta a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt. A jövő évi hiány 687 milliárd forint lesz, átalakul a Költségvetési Tanács működése és csökken az abortuszokra szánt összeg is.

2010. december 23. 14:18

A parlament csütörtökön 257 igen és 119 nem szavazattal elfogadta a 2011. évi költségvetést. A hiány jövőre a GDP 2,94 százaléka, azaz 687 milliárd forint lesz. A jövő évi büdzsé 13 151 milliárd forint bevétellel és 13 838 milliárd forint kiadással számol.

A költségvetési törvény rögzíti a Költségvetési Tanács átalakulását is: egy háromtagú testület jön létre új jogosítványokkal, titkárság nélkül is. Kevesebb pénz jut az abortuszokra is: a terhességmegszakítások támogatását a KDNP-s Latorczai János beterjesztése értelmében 500-ról 400 millió forintra csökkentik.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 27. 11:32
Nyugdíjas nénike megkapja a nyugdíját. Előveszi a csekkjeit. Hat darab van neki. Összeadja őket, forintra megegyezik a nyugdíja összegével. Gondolkodik, hogy most mit csináljon. Megszámozza a csekkeket, elővesz egy dobókockát. Dob egyet, kettes. Előveszi a kettes számú csekket, megnézi. 17.000.- Ft....... félreteszi. Újra dob. Hatos. Előveszi a hatos számú csekket. 12.500.- Ft......... ezt is félretesz. A többi csekket befizeti. Két hét múlva kapja a felszólítást a szolgáltatóktól, hogy nem fizette be határidőre a pénzt. Kérik, hogy 8 napon belül fizesse be, mert késedelmi kamatot számítanak fel. Gondolkodik mit is csináljon. Elővesz papírt, tollat, borítékot és két levelet ír.Ez állt a levelekben: Tisztelt Szolgáltató! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy ebben a hónapban sorsoláson vettek rész, de sajnos nem nyertek. Kérem próbálkozzanak a jövő hónapban is, hátha szerencsével járnak. Sok sikert kíván Önöknek : egy magyar nyugdíjas.
szeekely
2010. december 24. 12:05
Ez itt a lenyeg!! A budzsebe nem tudnak belekopni a hoborgok. ;))) Boldog Karacsonyt mindenkinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!