A Fidesz korlátozná a sztrájkokat

2010. december 17. 17:31

Egy kormánypárti javaslat előírná, hogy kizárólag a még elégséges szolgáltatás fenntartásával sztrájkolhassanak a legfontosabb stratégiai ágazatokban.

2010. december 17. 17:31

Kara Ákos és Kontur Pál fideszes képviselők javaslatot tettek közzé a Parlament honlapján, mely szerint a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén, továbbá az áram-, a víz-, a gáz- és egyéb energiaszolgáltatást végző vállalatoknál kizárólag a még elégséges szolgáltatás teljesítésével gyakorolható sztrájk.

A kritériumként meghatározott elégséges szolgáltatás mértékéről előzetesen egyeztetni kellene. A törvényjavaslat már a kihirdetését követő napon hatályba lépne. A javaslat rendelkezéseit pedig már az esetleges folyamatban lévő egyeztető eljárás során is alkalmazni kellene.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. december 20. 16:14
Éljen az egypártrendszer- éljen a Kárpát-medencei Banánköztársaság!
lincoln ábrahám
2010. december 19. 11:25
Politikai jószolgálatot tettek tavaly - tavalyelőtt egy teljesen értelmetlen és szükségtelen (ártalmas) sztrájksorozattal. Úgy gondolták, ezzel megszolgálták, hogy a vezérek jó fizetéssel egy - két látszatkeménykedéssel kiseggeljenek újabb négy (nyolc) évet. A fidesz viszont biztosra megy: partvonalra teszi őket, amit meg is érdemelnek, mert nem a dolgozóik valódi érdekeivel foglalkoznak. Nem tanultak az agrárosoktól: ott kigazsuláltak egy pár széket a honatyák között a vezérek, borítékolom hogy a qrv@ra elégedett gazdák akkor sem vonulgatnak, ha félig megdöglenek.
nyugalmazott tanár
2010. december 19. 10:14
Eddig az "elégséges szolgáltatást" védték a szoclib elvtársak. A MÁV-nál és a BKV-nál sztrájktörőket vetettek be. Most meg hőbörögnek a közbiztonságot szavatoló, Európa-szerte általánosan elfogadott korlátozás miatt. Mi történt? Szélsőbalra át?
bakszakáll
2010. december 18. 07:06
Nincs itt semmiféle sztrájkjog korlátozás, csak az elégséges szolgáltatásról való megállapodás kikényszerítéséről. A módosító javaslat ugyanis az elégséges szolgáltatás mértékéről és feltételeiről szól, amelyben a munkáltatónak és a munkavállalóknak kellene előzetesen megállapodni, és ha ez meghiusúl, akkkor bíróságnak kell 5 napon belül ezeket meghatározni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!