Ökopolisz: pártalapítvány, nem pártcélokért?

2010. november 29. 11:27

A Lehet Más A Politika pártalapítványa jövőre 80 millió forintnyi költségvetési támogatásban részesül. Az Ökopolisz állítja: közvetlen pártcélokat nem finanszíroznak.

2010. november 29. 11:27

Nyolcvan millió forint feletti összeggel gazdálkodhat jövőre az LMP Ökopolisz nevű pártalapítványa, melyet nemrégiben jegyeztettek be - írja a Népszabadság. A pártalapítványok számára a büdzséből elkülönített összeg arányos a pártok parlamenti frakciójának nagyságával. Így a Fidesz jövőre hatszázmillió forintot költhet el, míg a - szintén kormánypárthoz köthető - Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány is hatszázmillió forintnyi támogatásban részesülhet.

Az LMP pártalapítványa közölte: pártcélokat nem finanszíroznak, bár programjaik első számú célközönsége az ökopárt tagsága. „Amikor megalakult az alapítvány, erről hosszasan tanácskoztunk is, és figyelembe vettük a Transparency International ajánlásait. Elég feszítő érzés lehet sokaknak, hogy az alapítványi kasszában viszonylag jelentős forrás van, míg a pártkassza körül olykor éhínség tapasztalható. De ez az összeg más célokra és feladatokra van, ebben egyetértés van a kuratóriumban” - mondták.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solti
2010. november 29. 14:41
Haajaj. Mutyi világ van.
sky.net
2010. november 29. 13:25
csak a felirat ződ : algás szadesz
habarcs123
2010. november 29. 12:39
Kecskére káposztát?
drieno
2010. november 29. 11:47
mi lenne, ha az ökopárt a környezetpusztítás elleni harcra, a környezettudatos nevelésre, a környezetkímélő technológiák megismertetésére, elterjedésének segítésére költené a pénzt? tartok tőle, hogy inkább mindenféle jogász- és tanácsadóhadakat fognak pénzelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!