Gyengén szerepeltek a magyarok az ukrajnai választáson

2010. november 01. 14:45

A várakozásoknál jóval gyengébben szerepeltek a kárpátaljai magyar szervezetek a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választásokon. Ez a nem végleges adatokból derült ki, végleges információk később várhatók.

2010. november 01. 14:45

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségben elmondták, hogy a szervezetnek egyetlen egyéni képviselőjelöltjét sem sikerült bejuttatnia a megyei tanácsba, míg az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség választási stábjában azt közölték, hogy minden bizonnyal négy egyéni jelöltjük mandátumot szerez a megyei képviselő-testületben. Mindkét szervezetben kérdésesnek tartják, hogy pártlistán elérik a megyei tanácsba való bejutáshoz szükséges háromszázalékos küszöböt.

Előzetes adatok szerint Gajdos Istvánt újraválasztották Beregszász, míg Lengyel Zoltánt Munkács polgármesterének. Ungváron valószínűleg Viktor Pogorelov váltja a botrányaival nemzetközi ismertségre szert tett Szerhij Ratusnyakot a polgármesteri székben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan
2010. november 01. 21:20
Tudja valaki a sztoriját annak, hogy hogyan lehet a kb. 10%-ban magyarlakta Munkácsnak magyar a polgármestere?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!