Elkezdődött a költségvetés vitája

2010. november 15. 10:53

Négynapos ülésen, 30 órás időkeretben kezdi a 2011. évi költségvetés tárgyalását a parlament, emiatt keddre tolódik a döntés Lázár János különadóról szóló javaslatairól; napirenden a jövő évi népszámlálás, az ügyészségi törvény módosítása is.

2010. november 15. 10:53

Az új parlament eddigi leghosszabb, négynapos ülése kezdődött hétfőn a 2011-es költségvetés általános vitájával. Levezetésként még megkezdik a 2011. évi népszámlálásról szóló törvény módosításáról szóló javaslat általános, illetve az ügyvédekről szóló törvény módosításának részletes vitáját is.

A maratoni ülésnap kedden az MNB felügyelőbizottságának megválasztásával folytatódik, majd várhatóan meghozzák a rendszerváltás óta eltelt időszak legjelentősebb közjogi átalakulását, az alkotmánybíróság felügyeleti jogkörét szűkítő, Lázár János-féle alkotmánymódosítást. Az alkotmánymódosítással párhuzamosan az alkotmánybírósági törvényt is módosítják, utána megszavazzák a végkielégítések különadójáról szóló javaslat módosított formáját.

Kedden fogadhatják el az APEH és a VPOP összevonásáról, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (Nemzeti AVH), illetve a fővárosi és megyei kormányhivatalok, azaz az önkormányzatok központi felügyeleti szerveinek felállításáról szóló törvényjavaslatokat is. Megejtik az ügyészségi szolgálati viszonyról szóló törvény módosítását is.

Szerdán és csütörtökön csak a költségvetés lesz az Országgyűlés napirendjén.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli 29
2010. november 15. 16:52
Most már tényleg elkezdődött, és Orbán jó beszédet mondott.
zoli 29
2010. november 15. 12:05
Dehogy kezdődött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!