Nincs egyetértés a Médiatanács tagjairól

2010. október 08. 16:55

Nem volt egyetértés a Médiatanács tagjainak jelölését illetően a parlamenti frakciók között az illetékes bizottság pénteki ülésén, így végleges döntés csak hétfőn derülhet ki - értesült az InfoRádió.

2010. október 08. 16:55

Nincs megegyezés a parlamenti frakciók között arról, hogy kit jelöljenek a Médiatanács tagjainak - tudta meg az Inforádió. Míg a Fidesznek négy jelöltje van a négy helyre Auer János, Koltay András, Kollarik Tamás és Vass Ágnes személyében, addig a többi parlamenti frakció egy-egy tagot szeretne bejuttatni a szervezetbe. A KDNP Tirts Tamást, az MSZP Jánosi Györgyöt, a Jobbik Barkó Bélát, az LMP pedig Elek Istvánt látná szívesen a poszton.

A Nemzeti Hírközlési- és Média Hatóságon belül működő Médiatanács tagjelöltjeit pénteken még csak konszenzussal tudták volna kiválasztani az Országgyűlésben képviselt pártok, hétfőn viszont már a kétharmados többség is elég lesz ehhez. A szervezet az ORTT jogutódja, feladata a médiamonopóliumok elleni harc és a sajtószabadság őrzése, elnöke a fideszes Szalai Annamária lesz.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. október 08. 21:24
Demokratikusan, plurálisan el kell osztani a 4 helyet. 3 Fidesz, 1 Barkó Bélcsi.
gross
2010. október 08. 18:38
A listás mandátumok kiosztásánál alkalmazott d'Hondt módszerrel számolva a Fidesz-KDNP adhatná mind a négy tagot. Ha a KNP-t külön számoljuk, akkor 3 Fidesz 1 MSZP
Öreg
2010. október 08. 17:23
Nagyon meglepődtem volna, ha sikerülne megegyezni. A Fidesz 3 főt jelöljön a két-harmadra. Semmiképp ne fogadja el Jánosit, vagy Eleket !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!