Felújításra szoruló metrókocsik

2010. október 20. 19:25

A kettes metró 40 éves szovjet metrókocsijai várhatóan még évekig szolgálnak, ezért záros határidőn belül fel kell újítani azokat - figyelmeztet a szakszervezeti vezető.

2010. október 20. 19:25

Sürgősen fel kell újítani a 2-es metróvonalon közlekedő metrókocsik felújítását, mivel azok plusz futásteljesítményt már nem bírnak ki - közölte Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A probléma amiatt válik most aktuálissá, hogy a BKV felmondta az Alstommal kötött szerződését, így a 40 éves Ev típusú szovjet szerelvényeknek várhatóan még évekig futniuk kell. A felújítás azon kívül, hogy három milliárd forintba kerül, nagy helyigényű és plusz munkaerőt is igényel. Ugyanakkor az idő szorít, hiszen „van olyan szerelvény, amely már csak pár ezer kilométert futhat, ezt a futásteljesítményt átlagosan egy hónap alatt teljesítik” - hívta fel a figyelmet Gulyás Attila.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. október 21. 11:40
Köszönjük orbán, tarlós, biztos valamelyik csókosnak kellett a 3 milliárdos megrendelés, vagy a putyinnak akar kedveskedni és az oroszok fogják felújítani. Az sem mellékes szempont, hogy van ürügy a metróépítés leállítására.
adam
2010. október 20. 19:34
Liberális örökségtől ments meg Uram minket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!