A Szent Koronát is belefoglalnák az alkotmányba

2010. október 07. 19:18

A Szent Koronára hivatkoznának, bevezetnék a monogám heteroszexuális házasság védelmét és a kiskorúakra is kiterjesztenék a választójogot a Fidesz, illetve a KDNP által javaslattételre felkért szakmai szervezetek.

2010. október 07. 19:18

A kormánypártok által felkért szervezetek közül többen is szólnának a Szent Koronáról az új alkotmányban – derül ki a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságához eljuttatott javaslataikból.

A Professzorok Batthyány Köre a Szent Koronára a magyar nemzeti egység jelképeként tekint, emellett felveti, hogy indokolt lenne a köztársasági elnök politikai és alkotmányos vétójának kiterjesztése. Szintén a Szent Korona-eszmeiségre hivatkozna az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület is.

A Magyarországi Evangélikus Egyház az alaptörvénybe foglalná a monogám heteroszexuális házasság védelmét, elutasítva mind a többnejűséget, mind a homoszexuálisok egybekelését. A KDNP által felkért Nagycsaládosok Országos Egyesülete pedig meglepő javaslatot tett: a szervezet általános, életkortól független választójog rögzítését indítványozza az új alkotmányban. Ezt a kiskorú állampolgárok törvényes képviselőjükön keresztül gyakorolhatnák.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2010. október 08. 21:43
A Mandíner történetében először el Topo-val, és életemben sokadszor a NOE-val értek egyet. A kiskorúak természetesen törvényes képviselőik útján szavazhatnának, vagyis nem egy csecsemő értelmi képességeit kell forszírozni. Viszont miért ne? Aki konkrét felelősséet vállal kiskorú gyermekekért, az miért ne képviselhetné az érdekeiket a szavazatuk fölhasználásával is? Csak mert szokatlan?
gentry
2010. október 08. 08:32
Ja, arra gondoltatok, hogy ha a gyerekek is választójogot kapnának, akkor az ország dolgairól a Lakatos, Sztojka és Kolompár családok döntenek, hisz gyerek van ott bőven...
gentry
2010. október 08. 08:30
1. A monogámia teljesen idegen az emberi természettől. 2. A hivatalosan monogám házasságok túlnyomó többsége nem az, csak képmutató módon hazudnak egymásnak a házastársak. 3. Ha valaki mégis monogám akar lenni, akkor tegye (nincs nekem bajom egyéb nem erőszakos szexuális aberrációkkal sem), de ne legyen már kötelező. 4. Mi a szankciója, ha szervezünk egy párcserés négyes partyt egy baráti házaspárral?
trendo
2010. október 08. 00:08
Ha én gyerek lennék és szavazhatnék, csakis arra szavaznék, hogy ne kelljen iskolába járni, vagy legalább alanyi jogon verhessem a tanárokat. :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!