Tom Lantos Intézet alakulhat

2010. szeptember 27. 14:33

Schmitt Pál államfő pénteken az ENSZ-közgyűlésen jelentette be, hogy Magyarország kisebbségekkel és a toleranciával foglalkozó intézetet hoz létre, melyet az egykori demokrata politikusról neveznek majd el. A Jobbik tiltakozik a tervezett Tom Lantos Intézet ellen.

2010. szeptember 27. 14:33

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken, az ENSZ-közgyűlés általános vitájában közölte: Magyarország budapesti központtal megalapítja a Tom Lantos Intézetet, egy olyan nemzetközi központot, amelynek célja az emberi és különösen a kisebbségi jogok előmozdítása és a tolerancia értékrendjének elterjesztése.

A Jobbik tiltakozik a kezdeményezés ellen, mivel szerintük Tom Lantos „magyargyűlölő” volt. Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: a határozatot nem Magyarország, hanem az Orbán-kormány hozta, az ötlet azonban eredetileg Gyurcsány Ferencé. Gyöngyösi szerint a nemzeti érzelmű, jobboldali emberek biztosan nem támogatják a kezdeményezést. Úgy fogalmazott: Schmitt Pál bejelentése „egész egyszerűen mély undort kelt a magyar társadalomban”.

Hozzátette: a Jobbik nemcsak az elnevezést, hanem az intézet megalapítását is kifogásolja, mivel a kisebbségkutatás és a tolerancia terjesztése nem tartozik Magyarország sürgető teendői közé.

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lopedevega
2010. szeptember 28. 13:42
Ezektől még haláluk után sem lehet megszabadulni?
Talon Karrde
2010. szeptember 28. 08:08
Akkor legyen Lantos Tamás Intézet! xD
MakkA
2010. szeptember 28. 08:01
Ebben az országban vannak még vörösterroristákról elnevezett utcák. Van Rajk László (!!!) szakkolégium. A Tom Lantos intézet ehhez képest semmi. Nagy várakozással nézek a "Benes és Celemenceau" intézet megalapítása elé. (Az orvosi egyetemek meg egy Joseph Mengele intézetben egyesíthetnék kutatói kapacitásukat.) MA
vendée
2010. szeptember 28. 07:54
Tom Lantos Intézet???!!! Be volt rúgva, aki ezt kitalálta? Vagy más szereket használt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!