Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Sztrájkolnak a pilóták

2010. szeptember 13. 08:07

A Hunalpa dolgozóinak előre bejelentett sztrájkja két óráig tart, a Malév szerint az utasokra csupán kis késésekre kell számítaniuk.

2010. szeptember 13. 08:07
Hétfőn 10 és 12 óra között figyelmeztető sztrájkot tart a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete, ezzel egy időben a Malév pilótái demonstrálnak Ferihegy 1-es terminálja előtt.
 
A munka- és pihenőidő szabályzat kérdésében közeledtek ugyan az álláspontok a Hunalpával, a jövedelemrendszer átalakítását illetően azonban még nem - nyilatkozta Hegedűs Ádám, a Malév kommunikációs vezetője. Hegedűs szerint csak kis késésekre kell számítania az utasoknak, a sztrájk jelentős fennakadást nem okoz. 
 
A Hunalpa arra hivatkozva szünetelteti a munkát, hogy nem vezettek eredményre a tárgyalások a Malévvel a kollektív szerződés ügyében.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. szeptember 13. 09:44
Itt az ideje csapást mérni a MALÉV-ra, mert a kormányzat megmentette a repülőgépeket a lefoglalástól. Lehet, rosszul emlékszem, hogy nem emlékszem, attól lett volna hangos a sajtó, hogy a Hunalpa keményen fellépett volna az orosz tulajdonosok ellen, amikor tönkretették a céget, járatokat szüntettek meg, kollégákat rúgtak ki, stb. Érdekes módon a különböző "szakmai" szervezetek, "szakszervezetek" hiperaktív korszakai valahogy mindig a polgári kormányok idejére esnek, a tetszhalott állapot pedig mindig a balliberális kormányzás idejére esik, amikor egyébként általában valahogy a nagyarányú elbocsátások is történni szoktak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!