A Fidesz is ajánlott cédulát az LMP-nek

2010. szeptember 07. 09:54

Az ökopárt kampányfőnöke állítja: a kopogtatócédulák gyűjtése során a párt kapott ajánlatot a Fidesztől, illetve különböző roma szervezetektől is.

2010. szeptember 07. 09:54

Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke a Népszabadságnak elmondta: igaz ugyan, hogy megkeresték őket a kopogtatócédulák gyűjtése során politikai, illetve üzleti célú ajánlatokkal, ám ők ellenálltak.

A politikus az állítása szerint a Fidesz, valamint roma szervezetek részéről érkezett ajánlatokról elmondta: „Mindegyiket visszavertük. A Fideszé azért lepett meg minket, mert nem lehet érdekük az LMP megerősödése. Ha ezt akarták volna, akkor nem csináltak volna olyan választási rendszert, amely megnehezítette az indulást. Már csak azért sem lett volna értelme összeállni a Fidesszel, mert adott pillanatban biztos felhasználták volna ellenünk. Nem ért volna enynyit, hogy legyen főpolgármester-jelöltünk”.

A Lehet Más a Politika végül a Jávor Benedek főpolgármester-jelöltön kívül 26 településen tud polgármesterjelöltet indítani, ami a kampányfőnök szerint kizárólag az aktivisták hősiességének köszönhető. Megyei listát Baranyában, Bács-Kiskunban, Borsodban és Hajdú-Biharban tudott állítani a párt.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hogyne
2010. szeptember 07. 13:48
Okos kampányfogás az LMP-től, hogy megpróbálja bemocskolni a Fideszt, de az ilyen aljas trükkökkel csak magukat járatják le.
Kernel
2010. szeptember 07. 12:58
Az igazság valószínűleg sokkal egyszerűbb. Senki nem ajánlott fel nekik kopogtatócédulákat! Semelyik más politikai erőnek nem érdeke, hogy az LMP megerősödjön. A választások óta kiderült a pár %-nyi ember számára, hogy az LMP nem képvisel semmilyen értéket, volt, hogy ők akkor zöld párt, ebből semmit nem láthattunk, volt, hogy baloldali, ebből sem láthattunk semmit, ugye mindenki mondja, hogy liberális, hál Istennek ebből sem mutattak sokat. Úgy nagyjából hozzászólnak a dolgokhoz, ha a többi ellenzéki hőzöng akkor ők is, ha a többi bólogat ők is, önálló gondolkodásra képtelenek. Eltelt pár hónap a választások óta, de még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan kerültek be a parlamentbe, mivel kerültek be, mit akarnának képviselni... A többi párt aki bekerült legalább kialakult világképpel rendelkezik, lehet, hogy némelyik torz, de legalább világkép. Nem lesz ebből váltópárt, soraikban nem politikusok ülnek, és lehetnek bármilyen okos emberek, ha nem politikusok a szó minden értelmében akkor nem politikai pályára valók. Még a Jobbik frakcióban is több politikus ül, mint az LMP sorai között.
tommo
2010. szeptember 07. 12:53
@luccy és a többiek: Teljesen igazatok van, Karácsony tényleg pancser volt ha ezt mondta bizonyíték nélkül, ez így rágalmazás (bár meg lehet nézni a NOL cikket, az illető újságírónak van már egy kis priusza csúsztatás terén..). Ha viszont ezt mondta és van bizonyítéka akkor zseniális kommunikációs húzás, hiszen jobban el tudja húzni az ügyet a médiában (a la Fidesz csontváz-kommunikáció) Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy eddig tényleg csak az LMP jelentett fel cédulaárust, a többi párt nem... http://premier.mtv.hu/Hirek/2010/09/02/07/Az_LMP_rendorkezre_adta_a_cedulaarust.aspx
gillag74
2010. szeptember 07. 12:48
A cikk megjelent a népszabadságban,tehát nem igaz.Lapozhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!