Disznóvágásra hívja a Jobbik Schmitt Pált

2010. szeptember 04. 14:13

A Jobbik szerint Schmitt Pál megszegi alkotmányos kötelezettségét, amikor államfőként a nemzet egységének kifejezése helyett pártrendezvényeken asszisztál. A Jobbik ebből kiindulva disznóvágásra hívja Schmitt Pált, és a bölléri feladatot is átengedi neki - mondta Novák Előd.

2010. szeptember 04. 14:13

A köztársasági elnök szombaton lecsót főz a résztvevőknek Kötcsén, a polgári értelmiségiek összejövetelén, amelyen Orbán Viktor kormányfő és több miniszter is előadást tart.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: méltatlan, hogy az államfő szakácsszerepben, statisztaként jelenik meg egy pártrendezvényen. Arra intik Schmitt Pált, hogy tanulmányozza az alkotmányt, az alaptörvény ugyanis kimondja: a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét. Novák Előd szerint ez a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha az államfő a Fidesz-piknik után más hasonló meghívásoknak is eleget tesz. A Jobbik ebből kiindulva disznóvágásra hívja Schmitt Pált, és a bölléri feladatot is átengedi neki - mondta.

Novák Előd azt is kifogásolta, hogy az államfő önmagáról elnevezett kitüntetést alapított: az érdemérem egyik oldalán a Magyar Köztársaság címere és a címertartó angyalpár látható, a másikon Schmitt Pál neve. Szavai szerint ezek után a legméltóbb az volna, ha Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérmét elsőként Schmitt Pál kapná meg. A Jobbik a „Palimadár-díj” alapítását fontolgatja - mondta Novák Előd, hozzátéve: a díjat azok kaphatnák meg, akik elhitték, hogy a szerinte továbbra is pártcélokat szolgáló Schmitt Pál képes lesz kifejezni a nemzet egységét.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2010. szeptember 04. 23:52
Nos meg kell követnem magam. Ezúton kérek hivatalosan is elnézést minden sertésnek született-től, hogy egy halott társukban gyurcsány ferenc vonásait véltem felfedezni...öszintén szégyenlem magam....gy.f. külön faj...
Tikva
2010. szeptember 04. 22:53
A fotóhoz: apropó ez a szegény állat,noha halálában sem szeretném megsérteni,de nagyon hasonlít gyurcsány ferencre...szegény állat,még ez is....
Tikva
2010. szeptember 04. 22:45
Én nem tudom ,kikből is áll a jobbik..azaz egy legutóbbi beszélgetés ledöbbentett. Jobbik önkormánytati képviselőjelölt nyiltan beszélt arról,hogy őt a jobbik megkerste, és noha ő azt nyilatkozta,hogy baloldali(mondjuk ez relatív), azt nyilatkozták neki,hogy ez nem baj, rá van szükségük...nem értem,most internacionálé,vagy Nagy_Magyar nemzet??? Kik vagytok ti egyáltalán?
elfelejtette
2010. szeptember 04. 20:17
A Jobbik nem akarja, hogy Schmitt pártrendezvényekre járjon, ezért meghívja egy pártrendezvényre. Csak nekem nem jön át az üzenet lényege? Most akkor nem akarja, vagy csak bohóckodnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!