A Jobbik feljelenti a Fideszt

2010. szeptember 10. 17:48

A radikálisok feljelentik a kormánypártot, mivel szerintük ők terjesztenek a Jobbikot lejárató szóróanyagot a felsőzsolcai cigányság körében.

2010. szeptember 10. 17:48

Egyed Zsolt, a Jobbik borsodi országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: Felsőzsolca cigányok lakta részén a helyi jobbikos jelöltet, illetve a Jobbikot lejárató szóróanyagokat osztottak szét. A Jobbik pénteken feljelentést tesz az ügyben.

A politikus úgy véli: pártjáról olyan valótlanságokat állítottak, hogy „el szeretné üldözni a cigányokat” és „táborokba szeretné zárni a gyerekeiket”. Egyed szerint a Jobbik a Borsod megyei közgyűlés tagjaként is a „társadalom megbecsült tagjaiként” kezeli majd a „becsülettel dolgozó, gyerekeiket iskolába járató cigány családokat”.

A képviselő megnevezte a vélt bűnösöket is: a szórólapokat osztó hölgy állítólag jobbikos aktivistáknak elismerte, hogy Orosz Csaba fideszes polgármesterjelölttől kapott pénzt. Az állítólagos utasítás szerint „ezt kimondottan a cigányok lakta részeken kellett” osztogatnia.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
streca
2010. szeptember 11. 16:21
nemhinném, hogy hazugság, mivel tárgyi bizonyíték is van. Érdekes a Fidesz nem reagált rá. Ergo elismerik. Nem oszt nem szoroz végülis, csak ez elég szoci tempó. Ebből lett elege az embereknek 8 év után, amit néha fel lehet fedezni a Fidesznél is.
Rush
2010. szeptember 11. 14:40
Csusztatásos a cikk , ugy néz ki mintha erről az ügyről ennyit lehetne csak tudni. Kellett volna egy linket adni a Barikád ujsághoz is és nemcsak az Fn.hu ra hivatkozni.Látszik a részrehajlás. Ezt itt pl: http://barikad.hu/node/61691 Itt eredeti anyagok tekinthetők meg az ügy igaz voltáról.
Django
2010. szeptember 10. 18:30
A jobbiknak nem mindegy, azok a cigányok biztosan nem szavaztak volna rájuk.
komka
2010. szeptember 10. 18:22
Sajnos valóban így van, ismerem a környéket. Nem az egész Fidesz hibája, hanem csak helyi szinten Ódor Ferencé, aki önállóan akciózik. Régóta mutyizik az MSZP-vel nem hiányzik nekik a Jobbik. Áprilisban is lejárató, rágalmazó szórólapot terjesztettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!