Újra felépítené a Regnum Marianum templomot a Jobbik

2010. augusztus 19. 09:07

Elfogadhatatlan, hogy az 56-osok tere alatt nyugvó Regnum Marianum-templomot nem építették még újra az elmúlt húsz évben, a Jobbik ezért azt kezdeményezi, állítsák helyre az épületet. Az Urbanista blog szerint is el kéne gondolkozni a terület sorsán.

2010. augusztus 19. 09:07

„Jellemző a magyar viszonyokra, hogy a felrobbantott Regnum Marianum templom romjai – az altemplommal együtt – még a rendszerváltás után húsz évvel is a lekövezett egykori Felvonulási tér alatt nyugszanak, Budapest egyik soha be nem gyógyuló, történelmi sebhelyeként. A Jobbik véleménye szerint ez az állapot elfogadhatatlan, ezt a helyzetet az Országgyűlés és a kormány nem nézheti tétlenül” - ezért Staudt Gábor budapesti főpolgármester-jelölt és Hegedűs Tamás frakcióvezető-helyettes határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a városligeti Regnum Marianum templom újjáépítését javasolva.

„Az 56-osok terével kellene valamit kezdeni, leginkább megszüntetni: felszántani és bevetni... nem sóval, hanem fűmaggal. A tereprendezésbe beletartozik az is, hogy kezdjünk valamit a Regnum Marianum emlékével. Jelenleg egy kereszt és egy - mit szépítsük - óriásplakát hirdeti, mi volt és mi történt itt, ami lássuk be nem a legjobb megoldás. Lehetne védeni, hogy nagyon posztmodern és provokatív, de nem hiszem hogy bárkinek is tetszene ebben a formában” - értékeli az Urbanista blog a fejleményeket.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AntiMoszkva
2011. március 02. 21:04
Zsidók építették és zsidók taposták el. Teuton testvérem, jól látod. Ne gondoljátok hogy bárkit gyűlölnék mégha zsidó volna is! A tényeket írom csak. "Minden rossz tanácsadó ami nem a szeretetből fakad, vagy nem maga a szeretet". Ezt jól jegyezzétek meg. Amikor ettől eltértek - szerencsétlenek lesztek, de abban a pillanatban! A hazug szándékkal létrehozott ál-56-os emlékművet el kell törölni a hazug, pénzsóvár MSZP-sekkel együtt. Röhögnek a hős 56-osok sírjai felett és krokodilkönnyeket hullatnak. Sompolyognak "koszorúzni" Október 23.-án és hálálkodnak a halott ellenségeiknek hogy az ő vérükön jól élhetnek!!!
trendo
2010. augusztus 20. 00:45
A Regnum Marianum templomért nagy kár, hogy lebontották. Ugyanakkora kár lenne horribilis költségért újraépíteni. Egy átlagos vasárnap menjetek el bármelyik pesti templomban a misére. Be fogtok férni! Katolikus vallásszociológusok is igen alacsonyra taksálják a tényleges hívők részarányát. És kéretik nem arra a megtévesztő statisztikára hivatkozni, hogy hány embert kereszteltek meg pl. Az átkosban is elmentek az emberek és keresztvíz alá tartották a gyereket, biztos ami biztos alapon. De a katolikus egyház saját előírásai szerint se ettől hívő a hívő, ez csak egy dolog a sok közül (vasárnapi mise, gyónás, szentáldozás, egyházi esküvő, egyházi adó fizetés , ja, és a keresztény hitelvek alapján élés....) Ezek alapján a lakosság töredéke a katolikus. Mi szerepelt a népszámlásái íveken, lehetséges válaszként? "A maga módján vallásos" Hívők és a szolgálatot ellátó papok nélküli templomot (mert pap sincs elég) felépíteni dőreség. Depláne egy rogyadozó állami költségvetés kontójára. Nézzetek körül az országban, szinte minden templom újjá van már építve. Olyan kápolnák is, amikben évente egyszer misézik valami kirendelt "ügyeletes" plébános. Persze, a magyar lónak csak egy oldala van mindig. A másik...
magnamater
2010. augusztus 19. 14:18
"A multat végképp eltörölni", a tamplomot lerombolni nem a magyar nép akarta! Tessék azt újra fölépíteni!
drienovác
2010. augusztus 19. 12:55
pénzkérdés: van rá pénz? persze, első a szándék, hogy legalább akarjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!