Ősszel külön KDNP-lista lesz

2010. augusztus 02. 14:59

Nem indulnak KDNP-s polgármesterjelöltek a Fidesszel szemben az őszi önkormányzati választáson, külön KDNP-lista azonban lesz - értesült a Népszabadság. Veszprémben, Érden és Vácott látni Fidesz-KDNP-ellentéteket.

2010. augusztus 02. 14:59

Nem indítja újra a Fidesz Debreczeni Jánost, Veszprém kereszténydemokrata polgármesterét, ami kisebb konfliktust okozott. Érden azonban fordított a helyzet: a KDNP gondolkozik új polgármesterben, mivel a T. Mészáros Andrásért, a jelenlegiért nem rajonganak. Miután az érdi kereszténydemokraták felkérték Aradszki Andrást, a Fidesz országos választmánya kiállt T. Mészáros mellett, így a KDNP visszakozni kényszerült. A két párt jelenleg is tárgyal az együttműködésről, a Népszabadság szerint azonban elképzelhető, hogy hogy külön KDNP-listát állítanak az önkormányzati választáson.

A váci KDNP a független Fördős Attilát támogatja a fideszes Pető Tibor helyett. „Nem lesz hivatalosan KDNP-s polgármesterjelölt, de a váci kereszténydemokraták érzik, ki mellé kell odaállniuk teljes mellszélességgel. A váci püspök is Fördős Attila mellett áll” – árulta el a Népszabadságnak egy KDNP-s forrás. Harrach Péter a lapnak annyit mondott: valószínűleg külön KDNP-lista lesz, mert „a fideszes jelöltek bizonyára nagyon tehetségesek, de fiatalok, s nem lenne szerencsés mellőzni a régi, már bizonyított váci önkormányzati képviselőket”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sutra
2010. augusztus 02. 20:24
Simlis dolognak tartom a közös listát. A külön indulás meg nem megmérettetést jelent, hanem összebeszélést. Nem is lenne ezzel gond, csak a mellek erős döngetését kéne mellőzni, meg a másik letörpepártozását. Hülyén jön ki.
KDNP-s megmondó
2010. augusztus 02. 19:33
Én szurkolok nekik. Bátraké a szerencse! Persze nem ez lenne a nevem :) Egyébként jóval több helyen van konfliktus a KDNP és a Fidesz között. Polgármesterjelölt-állítás :D -ezen nevetek kulisszatitok: a települések 90%-ában meg se kérdezik a KDNP-t ki legyen a polgármester a Fideszesek, sőt! még azt sem, hogy ki induljon KDNP-s színekben egyéniben... Azt is ők mondják meg, ki a KDNP-s...
hori77
2010. augusztus 02. 17:11
Kiváncsi leszek
El Topo
2010. augusztus 02. 17:05
Fincsi!:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!