Mi lesz az OPNI sorsa?

2010. augusztus 27. 08:55

Még az idén rendeződhet a két évvel ezelőtt megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) Hűvösvölgyi úti ingatlanának sorsa.

2010. augusztus 27. 08:55

Még az idén rendeződhet a két évvel ezelőtt megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) Hűvösvölgyi úti ingatlanának sorsa - írja a Napi Gazdaság.

Jelenleg az ingatlan használati jogokkal terhelt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. várhatóan még ebben az évben, a területrendezési feladatok végrehajtása után dönt az ingatlan hasznosításáról. Az ingatlan őrzési költsége havi hatmillió forint, ez a legszükségesebb állagmegóvási feladatokat is fedezi.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. augusztus 27. 12:21
Erre kíváncsi leszek. Vagy visszaállítják (amire kicsi az esély), vagy hotel/irodaház/lakópark lesz belőle. Hogy hogy döntenek, az alaposan jellemezni fogja a fideszt (lehet-e "más a politika" a szoci időkhöz képest). Óriási üzleti lehetőség eladni, a visszaállítása viszont hasonlóan nagy gesztus.
hori77
2010. augusztus 27. 11:43
Az épület kiválóan alkalmas lenne kormányzati negyednek!
kalandféreg
2010. augusztus 27. 11:04
Pár éve fél éven keresztül minden nap kénytelen voltam látogatóba járni Anyámhoz, aki összeroppant és végül addiktológiai segitségre is szorult. Rendbe tették. Komolyan mondom, én ilyen elhivatott társaságot, kezdve az orvostól az ápolókon át az utolsó takaritóig, még soha nem láttam! Ezek az emberek egytől egyig hivatástudatból voltak ott. A leiszonyúbb zárt osztályos betegekkel is olyan természetességgel bántak és mindezt annyira tökéletesen projektálták a hozzátartozók felé, hogy hiába nézett ki az egész úgy, mint egy balkáni szellemkastély (a vakolat foszlott, a berendedzéseket nem is emlitem) az ember megnyugodott, ha bement. Azonnal helyreállitani! Ezeknek az embereknek és családjaiknak szüksége van erre az intézményre! Nem csak a gyilkosságokban mérhető az intézmény hiányának súlya, hanem a számtalan öngyilkosságban, megnyomoritott egyéni és családi sorsokban! Aki képes volt akár csak aszisztálni is az intézmény bezárásához, az ... Erre nem is lehet jelzőt találni. Semmiben sem különbözik a legszadistább gyilkostól.
Widor
2010. augusztus 27. 10:25
Egyértelműen visszaállítani az OPNI-t az eredeti helyére. A terület használatát az eredeti tulajdonos azzal a feltétellel adta át a magyar állam tulajdonába, hogy ott legalább 200 évig pszichiátria legyen. Még nem telt le a 200 év, de a gyurcsányi szart az egészre, hiszen mit ér egy ígéret? Semmit. Persze az egész ellenzék nagyon fölháborodott, a MN hozta - ha jól emlékszem, - először a cikket. Amennyiben most nem állítják vissza, hááát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!