Felfüggesztik az aláírásgyűjtést

2010. augusztus 23. 09:54

A kapcsolódó törvény értelmében az önkormányzati választások hétfőtől egészen november közepéig szüneteltetik a népszavazási és népi kezdeményezések aláírásgyűjtéseit.

2010. augusztus 23. 09:54

Augusztus 23-a és november 13-a között felfüggesztésre kerülnek a már megkezdett aláírásgyűjtések, illetve nem lehet újabb aláírásgyűjtéseket kezdeményezni - írja elő az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvény.

Az előírás szerint a voksolást megelőző, illetve követő 41 napban tilos az aláírásgyűjtés. A már meglévő aláírásokat be kell nyújtani az OVI felé. A testület a tiltás lejárta után új ívet bocsát rendelkezésre. Jelen pillanatban összesen 14 aláírásgyűjtés van folyamatban, ebből 11 népszavazási, míg 3 népi kezdeményezés.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. augusztus 23. 16:38
Sokan azt mondják nem lesz népszavazás, baromság. Helyesen teszik, hogy felfüggesztik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!