Behajtási díjat vezetne be az LMP

2010. augusztus 13. 13:02

Az LMP csillapítaná a budapesti belváros autóforgalmát, fejlesztené a közösségi közlekedést, átalakítaná a BKV-t, és kibővítené a gyalogos tereket.

2010. augusztus 13. 13:02

Behajtási díjat vezetne be Budapest belvárosában az autósoknak az LMP - áll a párt Élhető Budapest címet viselő programja. Jávor Benedek élhető, átláthatóan működő, emberléptékű, szerethető főváros képét vázolta fel, amelyet nem politikai oligarchák, gazdasági érdekcsoportok, hanem saját lakosai irányítanak.

Az LMP bevezetné a részvételi költségvetést, városrész-önkormányzatokat hozna létre, és ígéretet tesz a korrupció visszaszorítására. Csillapítaná a belváros autóforgalmát, az autósoknak behajtási díjat vezetne be az elkövetkező ciklus első felétől; fejlesztené a közösségi közlekedést, átalakítaná a BKV-t, és kibővítené a gyalogos tereket.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tau bácsi
2010. augusztus 13. 22:25
Szerintem jó ötlet, nem dughatjuk a homokba a fejünket, a budapesti közlekedés, akár autóval akár bkv-val borzalmas a csúcsidőszakokban. Más kérdés, hogy először alternatívát kell kínálni, és csak utána lehet szűkíteni az autós forgalmat.
jvizkeleti
2010. augusztus 13. 17:43
Szinte biztos vagyok benne, hogy ezt a "programot" a beszívott TEK-es csapat hozta össze. Tele van ilyen tipikus zöld-vörös napirendi pontokkal, mint tömegközlekedés, meg önkormányzatok alönkormányzatainak alönkormányzatai. Budapesten az autósforgalommal elsősorban nem is belvárosban vannak a nagy problémák, hanem a nagy bekötőutakon a csúcsidőben kifelé vagy befelé igyekvő kertvárosi lakossággal. A dugódíj ezt nem fogja megoldani, sőt a dugódíj már be is van vezetve (részben). Úgy hívják parkolási díj. Bár nem lennék meglepve, ha ilyen balos hülyeségekkel a előbb utóbb a Fidesz is előrukkolna. Ezek állami bevételnövelő és hatalomnövelő eszközök. Azt pedig a Fidesz is szereti. :-)
drienovác
2010. augusztus 13. 16:18
szerintem kezdhetnék magukon, ha behajtanak a belvárosba, mindjárt fizethetnék az éves parlamenti költségtérítésüket, az éves bérletért akkor a többieknek, akik kényszerűségből kénytelenek beautózni a belvárosba, nem kéne fizetnie nemes gesztus volna
gentry
2010. augusztus 13. 15:36
Kedves LMP, aki egyszer a hetes buszról átült az autóba, az SOHA nem fog visszamenni tömegközlekedni. Én inkább állok órákon át a dugóban, de nem vagyok hajlandó a koszos, gusztustalan, mindenféle csöves és proli által is használt tömegközlekedési eszközre felszállni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!