Vádemelés a nemzetvédelmi egyetem rektora ellen

2010. július 15. 17:49

Befejezték a nyomozást és vádat emeltek a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora Szabó János és két társa, Dejcző László és Cs. István ellen befolyással üzérkedés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

2010. július 15. 17:49

Szabó Jánost még februárban helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság, befolyással való üzérkedés gyanúja miatt. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztálya több helyen - köztük a ZMNE rektori helyiségeiben - tartott házkutatást.

Dejcző László, a DHL Freight ügyvezető igazgatója is február óta volt előzetes letartóztatásban. A gyanú szerint a német DHL magyar leányvállalatának vezetőit kereste meg a ZMNE rektora azzal, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, ő azonban - ellenszolgáltatás fejében - a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Az előzetes letartóztatásukat júniusban megszüntették, a rektor és Dejcző László ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!