Tömeges előállítás Budapesten

2010. július 04. 18:03

Feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértése miatt a rendőrök vasárnap Budapesten előállítottak húsz embert, akiknél gázriasztó fegyverek és fegyverutánzatok is voltak. A gárda szimpatizánsai a melegfesztivál közelében tüntetnek.

2010. július 04. 18:03

Még délelőtt a Budapest XV., Rákos út - Körvasútsor kereszteződésénél, az Árpád emlékműnél 4 embert, kora délután körül pedig további 16 embert állítottak elő az 56-osok teréről, akiknél közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, többek között gázriasztó fegyvereket, fegyverutánzatokat, több rohamsisakot találtak.

Délután az Erzsébet téren a Magyar Nemzeti Gárda tartja megemlékezését a betiltott Magyar Gárda feloszlatásának évfordulóján. A fokozott rendőri ellenőrzést indokolja az is, hogy most vasárnap ugyancsak a belvárosban, az Erzsébet tértől néhány méterre tartják az egyhetes melegfesztivál nyitórendezvényét.

Az MTI tudósítói az Erzsébet téri helyszínen úgy értesültek, hogy a rendőrség öt óráig már több mint 20 embert állított a gárdarendezvényről, ám a rendőrök folyamatosan emelik ki terepszínű nadrágot és fekete pólót viselő tömegből azokat, akik üvegekkel dobálóznak, illetve a rendőröket gyalázó szavakat kiabálnak. Az Erzsébet téren mintegy 600 ember gyűlt össze, akik Árpád-sávos, jobbikos és nemzeti színű zászlókat lobogtatnak.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 05. 10:00
szánalmas ez a gárda...minek mentek oda gázpisztojjal?
picur3ka
2010. július 05. 00:42
Csak az ujsagirasrol megint: Tomeges aloallitasok 20 ember. Kesz, pont.
Zázrivecz
2010. július 04. 23:42
Szánalmas már ez a vergődés. Kezd a tököm tele lenni ezzel a sok pojácával. Én nemrég értem haza amikor a vonattal megjöttek a helyi gyöngyszem gárdistáink, kapásból teleokádták az állomás előtt buszmegállót utána meg torkuk szakadtából ordibáltak végig a főutcán. Szemmel láthatóan élvezték a nyitott ablaknál pihenni igyekezőek. Mert ugye vannak akik dolgozni is járnak nem csak mélymagyarkodnak mint ezek a csövesek. Kb.: 15 perc után kiérkeztek a polgárőrök, akkor volt némi hangoskodás még amíg meg nem jöttek a rendőrök is. Azóta már nyugalom van, gondolom betolták őket az őrsre józanodni. Persze holnap lesz majd ÁVH-zás, mert máshoz nem értenek ezek a nyomorékok.
deerg
2010. július 04. 23:39
Nem is értem, mi a bajotok ezzel a mai nappal. Aki kardot ránt , kard által vész el. Egyébként örömmel látom, hogy egyre kevesebben kiváncsiak Vona legújabb kommunikációs bravúrjaira. 800 ember?:) Az a baj Hölgyek, Urak hogy a Fidesz közbiztonsági intézkedései eddig bizalomgerjesztőek. Persze erről a jobbikosok hivatalból ugatnak, mivel nincs más a kezükben amit tehetnének. Se tehetség, se értelem, se normális program. 4 év múlva csak egy rossz emlék lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!