Meglepetés! Mesterházy az MSZP új elnöke

2010. július 10. 16:49

Mesterházy Attilát választotta elnökévé a szocialista párt rendkívüli tisztújító kongresszusán. Helyettese Balogh András lett, a párt alelnökévé Kovács Lászlót és Szabadkai Tamást választották.

2010. július 10. 16:49
A küldöttek 87 százaléka szavazott Mesterházy Attilára a párt tisztújító kongresszusán szombaton. Az elnökhelyettes Balogh András, a szocialisták államfőjelöltje, míg Kovács László volt uniós biztos és Szabadkai Tamás az MSZP alelnökei lettek. Kovácsot és Szabadkait csupán a második körben szavazták meg, közel 51 illetve 53 százalékos szavazataránnyal. A pénzügyi ellenőrző bizottság élére újraválasztották Tukacs Istvánt, a választmányi elnök pedig Simon Gábor maradt.
 
Mesterházy Attila jelölti beszédében elmondta, szövetségese lesz mindenkinek, aki a szocialisták sikeréért fog dolgozni. A következő négy évben együtt megőrzik az MSZP egységét, újjáépítik a pártot, és sikerre viszik a baloldal programját - jelentette ki. Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök szerint most dől el, képes-e együtt maradni az MSZP. Mesterházy elmondta, ellenfeleik nem fognak válogatni az eszközökben: „Ha lesznek demokratikus választások 2014-ben”, az MSZP viheti végbe a baloldali fordulatot, ám ehhez küzdeni kell. Schmitt Pál államfővé választásáról elmondta, „A magyar alkotmányosságnak őrre, nem pedig sármőrre van szüksége”.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. július 12. 12:14
megujjulás.. megujjulás....megujjulás... megujjulás. Megakadt a tű a szoci lemezen.
slomovicz
2010. július 12. 12:13
A következő meglepetés megint az MSZP maradék politikusait éri, amikor az önkormányzati választáson a "futottak még" kategóriában szerpelnek majd.
red label
2010. július 12. 11:55
Akinek ez meglepetés volt, az nem ebben az országban él. Az elmúlt 20 év mszpés vezetés tablója: Horn Gyula a pufajkás, Kovács László K and H bajnok, Gyurcsányi Ferenc harakiri művész, Lendvai(botox) Ildikó cenzor, Mesterházy Attila "nem emlékszem" tanú és vámpir mosolyú. Kiváló tabló a mélyrepülést elöidéző személyekről.
hogyne
2010. július 12. 10:19
Jééé, ki gondolta volna. Ő se hülye, meg volt az ára, hogy elvállalt egy biztosan vesztes választást. Addig jó nekünk, amíg ezeket belső konfliktusok gyötrik, addig se azzal vannak elfoglalva, hogy hogy ártsanak az országnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!