Orbán Csákyval találkozott

2010. június 10. 18:52

Orbán Viktor megbeszélést folytatott csütörtökön Esztergomban Csáky Pállal, a felvidéki Magyar Koalíció Pártja elnökével. A találkozón elhangzott, hogy létfontosságú, hogy a felvidéki magyarok minél nagyobb arányban vegyenek részt a szavazáson.

2010. június 10. 18:52

Szijjártó Péter közleménye szerint a találkozón elhangzott, hogy a magyarországi parlamenti választáson az emberek megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét, amely egyformán nyitott az anyaországban és a határon túl élő magyar közösségek előtt.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a szlovákiai parlamenti választás sorsdöntő fontosságú lesz a határon túl élő nemzetrészek érdekérvényesítésének szempontjából, ezért létfontosságú, hogy ezt a választást a felvidéki magyarok nemzeti ügyükként éljék meg, és minél nagyobb arányban vegyenek részt a szavazáson.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vhailor
2010. június 10. 21:37
Régen mondtam én már, hogy tökmindegy, hogy most mit csinálnak ideát a Paliék, úgy is Budapest ügynökei lesznek a szlovákok szemében. A lehető legszorosabb együttműködést kell kialakítani a felvidéki magyar és az anyaországi magyar(érzelmű) politikai pártok közt. Csak akkor tudunk valamit elérni, ha együttműködünk. Ha kialakul egy alá-fölé rendeltségi szerep, akkor ez csak normális. Mi felvidékiek nem rendelkezünk egy külön identitással úgy mint az erdélyiek vagy a székelyek, mi mindi magyarok voltunk és Magyarországhoz tartoztunk, ezért csak természetes, hogy oda kellene fordulnunk tanácsért/segítségért.
JohnMcCain
2010. június 10. 19:44
Csákyék biztos okosabbak, de nem erősíti ez Ficoék retorikáját? Mármint hogy Csákyék Orbánék fizetett ügynökei... - Csak kérdés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!