Kókának tetszik Orbán terve

2010. június 09. 15:17

Az elmúlt húsz év legbátrabb gazdaságpolitikai lépésének nevezte az egykulcsos adó bevezetését Kóka János egykori SZDSZ-elnök, akit az Origo az után keresett meg, hogy az LMP-s Schiffer András és az MSZP-s Gyurcsány Ferenc is vele példálózva bírálta a kormány gazdaságpolitikai csomagját.

2010. június 09. 15:17

Nagyon örült Orbán Viktor egykulcsos szja-ra vonatkozó bejelentésének Kóka János, aki szerint „a rendszerváltás óta a legbátrabb és leginkább előremutató gazdaságpolitikai lépés, ha ezt a rendszert bevezetik”.

Az egykori gazdasági miniszter szerint ma már nem versenyelőny, ha bevezetjük az egykulcsos adót, hanem hátrány, ha nem vezetjük be. Szerinte a mostani döntés segítheti az ország versenyképességét, ha ugyanis egy befektető azon gondolkodik, hogy ide jöjjön, akkor az első kérdése az, hogy van-e itt egykulcsos adó.

Kóka egyedüli bírálatként annyit említett, hogy az egykulcsos adó bevezetése azokban az országokban volt sikeres, ahol létezik vagyonadó is, ezt azonban a Fidesz határozottan elutasítja. „Nem szeretnék azonban finnyáskodni, a bejelentett változás annyira pozitív, hogy csak üdvözölni lehet” - fogalmazott, hozzátéve, hogy hasonló bátorságot és elkötelezettséget kíván a Fidesz-kormánynak az adócsökkentés miatt felmerülő állami kiadáscsökkentésekhez is.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beaufort
2010. június 10. 01:13
végre a helyükre kerülnek a dolgok és összenő, ami összetartozik.
gyuszika
2010. június 09. 18:01
Ő Te f....m öccse. Akkor kellet volna ilyeneket pofáznod, amikor hatalmon voltál, de a biboldó haverjaidnak hajtottál fejet. Ide akarod benyalni magad. Úgysem fog menni.
Silcon
2010. június 09. 17:24
Nem az egykulcsos adón van a lényeg, hanem azon, hogy a mi adószintünk nem térhet el számottevően a környező országokétól, mert azokhoz hasonlítanak minket.
WonderCsabo
2010. június 09. 17:04
Nah, ezután az LMPsek még jobban fogják szajkózni az Orbán Kóka párhuzamot. Lehet, hogy Schiffer megkérte a haverját, dicsérje már meg Orbánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!