Három törvényt nyomhat át a Fidesz

2010. június 28. 09:29

Várhatóan hétfőn ismét elfogadja az Országgyűlés a köztársasági elnök által visszaküldött, az alkotmánybírák jelöléséről szóló törvényt. Elfogadhatják az új médiafelügyeletről szóló törvényt, és az ÁSZ is új elnököt kaphat.

2010. június 28. 09:29

Az Országgyűlés hétfőn várhatóan újfent megszavazza az Alkotmánybíróság alakításával kapcsolatos törvényeket, amelyeket Sólyom László a múlt héten megfontolásra küldött vissza a parlamentnek. A törvénycsomag lehetővé tenné, hogy a kormánytöbbség megválassza a maga által jelölt bírákat.

Hétfőn megválaszthatják az ÁSZ új elnökét és alelnökét is. Az intézmény élére valószínűleg a fideszes Domokos László állhat, míg az alelnök az egykor szocialista székesfehérvári polgármester, Warvasovszky Tihamér lehet.

A zárószavazás témája a médiát felügyelő testületek és hivatalok átalakításáról szóló törvény, illetve az ezzel összefüggésbe hozható alkotmánymódosítás lehet. A tervezet szándékai szerint a közszolgálati médiumok és az MTI felügyeletét egyetlen, kilenc évre választott kuratórium láthatja el.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. június 28. 12:13
Így van! 2/3 van!!!
bogyo01
2010. június 28. 10:00
Hajrá! menni fog, mert itt van a kétharmad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!