Puch vagy Ujhelyi lehet a parlament alelnöke

2010. május 10. 07:49

Hétfőn dönthetnek arról a szocialisták, melyik képviselőjük legyen a parlament alelnöke, illetve jegyzőket és a két frakcióvezető-helyettest is megválaszthatják. A frakcióvezető-helyettesek Szabó Vilmos és Simon Gábor lehetnek, az országgyűlés alelnöki posztjára Puch László és Ujhelyi István a legesélyesebbek.

2010. május 10. 07:49

A hétfői szocialista frakcióülésen választhatja meg a párt parlamenti tisztségviselőit, döntés születhet az alelnök személyéről, a jegyzőkéről és a két frakcióvezető-helyettesi posztról is. Az alelnöki szerepre korábban esélyes Lendvai Ildikó a múlt héten egyértelművé tette, nem kíván indulni a posztért. A Népszabadság értesülései szerint jelölést kapott azonban Puch László pártigazgató, Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár, Ujhelyi István MeH-államtitkár, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Kovács László, Juhász Ferenc, az elnökség tagja és Mandur László, az Országgyűlés alelnöke. Mandur Lendvai visszalépésével hajlandó indulni jelöltként, a legtöbb jelölést azonban Puch és Ujhelyi kapta.

A Népszabadság forrásai szerint Mesterházy Attila frakcióvezető helyettesei Szabó Vilmos és Simon Gábor lehetnek, míg a frakcióigazgatói posztot Varju László vagy Tóbiás József töltheti majd be. Mesterházy Attila közölte a lappal, hétfőn döntenek első törvényjavaslataikról és a kormány javaslataihoz való viszonyukról. A párt még a kormányprogram benyújtása előtt vidéken tart majd informális frakcióülést.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. május 10. 12:11
Szenzaciosak a szocialistak, csak gratulalni tudok a valasztasukhoz, akarmelyik jelolt is kapja meg a posztot.(:
states
2010. május 10. 09:15
Ezek húzónevek fijúg, csak így tovább a megújulás rögös, de kiszámítható útján.
slomovicz
2010. május 10. 08:54
Az előzö nyolc év emeszpé viselt dolgai után-hiba úriember módjára viselkedni velük. Az utóbbi négy év alatt a Fidesz 1432 javaslatot tett a parlamentben, ebből 34- et tűztek napirendre és 17 db -ot fogadtak el. Azonos eljárást érdemelnek. Minden lehetséges módszerrel akadályozták a bizottságok munkáját. Az emeszpé volt aki nem adta ki a kalapos nőt az ügyészségnek. Ha jól emlékszem Puch László benne volt a Tocsik ügyben. Most meg poziciót ad a Fidesz neki? Ezzel az a baj, hogy NEM erre kaptak felhatalmazást! Mondom ezt Fideszesként.
sorokinV
2010. május 10. 08:15
Puch....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!