Fehérítene Matolcsy

2010. május 13. 10:08

Kedvezményes adókkal fehérítené ki a feketegazdaságot Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter.

2010. május 13. 10:08

A feketefoglalkoztatásban élen járó szektorokat új, kedvezményes adókulccsal terelné a legális gazdaság irányába a következő kormány – nyilatkozta az fn.hu-nak Matolcsy György. Matolcsy elmondta: hároméves adóreformban gondolkodnak, ami 2010 közepén indul, de az igazi nagy dobásokra 2011-ben van esély. Az adórendszer logikája az lesz, hogy minden egyes munkavállalói csoportnál a feketegazdaságból a legális rendszerbe tereljük a foglalkoztatást, annyit adóztassanak, amennyit megéri kifizetni.

A kijelölt nemzetgazdasági miniszter beszélt a devizahitelesek megsegítéséről, az előttünk álló, megrázó erejű világgazdasági válságról, és megdicsérte Erős Jánost, aki szerinte jó bankár.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcolt
2010. május 13. 14:26
Na, ez a szektor-függő adómérték az eddigi legnagyobb fasság, pedig nem hittem volna, hogy a megnyert választás utáni SZJA-csökkentésnél nagyobb hülyeséget tud még mondani...
drienovác
2010. május 13. 12:43
nincs is jobb, mint a be nem fizetett adót úgyhagyni, nullán, ott a helye, ahogy a profi gordonék megmondták (gondolom, ez amolyan freudi elszólás volt, mintha érdekeltek lettek volna személyükben is aban, nehogy már a "fekete" pénzeik után adót fizessenek, nem azért "kerülték" az adót!) micsoda marhaság, a fekete gazdaságot a fehér felé terelni! alig pár ezer milliárd forintról van szó, semmi értelme kísérletezni, hátha valamennyi mégis bejön belőle, ebbe csak a hülyék gondolkodhatnak! mint gyurcsányék, pl. az adóamnesztia ötletével.... az mennyirre rendben volt, és ez mekkora marhaság, igaz balbetegek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!