Nagy lesz a harc Vona körzetében

2010. április 13. 09:13

Gyöngyösön a helybéliek szerint a szocialista jelölt mlg okozhat meglepetést, Vona viszont aligha. A leghangsúlyosabb téma a a több ezer munkahelyet ígérő gumigyár meghiúsítása lesz.

2010. április 13. 09:13

Gyöngyösön, Heves megye 3. számú választókörzetében a fideszes jelölt, Balázs József, Nagyréde polgármestere a leadott voksok 39,32 százalékát szerezte meg, mögötte a szocialista Magda Sándor, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektora, országgyűlési képviselő végzett 28,26 százalékkal, míg a Jobbik-elnök, Vona Gábor harmadik lett 26,1 százalékos szavazati aránnyal. Az LMP jelöltje 6,32 százalékot kapott.

A helybéliek nagy harcot jósolnak a második fordulóra, szerintük a szocialista jelölt mlg okozhat meglepetést, Vona viszont aligha. A fideszes jelölt ellenfelei az eddiginél is jobban felelevenítik majd a „gumigyári fiaskót”, ami a Fidesz népszerűségét csökkentette ezen a vidéken. Ismert, hogy az indiai Apollo Tyres Ltd. tavaly ebbe a városba telepített volna gumigyárát, s ez ellen épp a helyi fideszesek kezdeményeztek heves aláírásgyűjtési kampányt. Így a több ezer munkahelyet ígérő beruházás meghiúsult. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. április 13. 21:16
Megnéztem két sorbanállós szavazókör eredményét. A Fidesz szempontjából nem jobb, mint a körzet átlaga.
drienovác
2010. április 13. 14:33
több ezer fős gumigyár? ugyan már, mit csinálna ott ennyi ember? a gumigyártás manapság zárt technológia, kell pár gépkezelő, karbantartó, adminisztrátorok, max 200 ember a harc érdekes lesz, vajon a jobbik szavazók elkötelezettek-e a "radikális változás" mellett, vagy a fideszt még az mszp-nél is jobban útálják, és a vörös góréra szavaznak?
röviden
2010. április 13. 11:48
Nem akarok lendvais hibába esni, de Magdának legendás a gulyáságyú-kapacitása. Most valszeg ez is kevés lesz.
WonderCsabo
2010. április 13. 11:06
Mondjuk a 11% vezetést elég nehéz lesz behozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!