„Ügyesen” dolgozott Sziebert és Rényi-Vámos

2010. március 05. 08:09

Korrupciós ügyletekkel kapcsolatban tíz gyanúsítottal szemben nyomoz a Repülőtéri Rendőri igazgatóság. A Sziebert György ellen nyomozó rendőrök már Sziebert elfogásakor tudták, hogy néhány nappal később újabb kenőpénzeket vett volna át a BKV jogi igazgatója.

2010. március 05. 08:09
Tíz gyanúsítottal szemben nyomoz a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) a Budapest Airport Zrt. (BA) és a BKV Zrt. korrupciógyanús ügyeiben. Az RRI egy 80 oldalas jelentésben sorolták fel a feltárt „gyanús ügyleteket”. Az RRI még tavaly kezdett vizsgálódni a Budapest Airport Zrt.-nél négy-öt „különös szerződés” miatt, ám a meghallgatott tanúk egy része újabb és újabb gyanús ügyletekről tett említést.

Az utalás napján Sziebert György közölte a megrendeléshez juttatott céggel, és, hogy „a pénz ma elment, úgyhogy hamarosan találkoznunk kellene, és rendezni a mi dolgunkat is”. A nyomozók tudták, hogy Sziebert december 4-én hol veszi át az egyik BKV-val szerződött cégtől a közel 12 milliós kenőpénzt. A nyomozók Sziebert elfogásakor azt is tudták, hogy hétfőn egy BA Zrt.-s szerződés kapcsán kitől és mekkora összeget kellett volna átvennie. A hétfői kenőpénz azonban a pénteki rendőrségi akció miatt a vesztegetőjelöltnél maradt. Tűrós elmondása szerint nem mindig milliós tételekről volt szó, de a kisebb összegeket is azonnal behajtották.

A gyanú szerint Rényi-Vámos Krisztina, a BA Zrt. és Sziebert György, a BKV jogi igazgatója túlárazott vagy fiktív szerződések után kenőpénzt kaptak vissza. A páros kapcsolata ugyanolyan szoros maradt azután is, hogy Sziebert a BKV jogi igazgatója lett, naponta 15–20 telefont is váltottak, gyakran személyesen találkoztak, szinte mindenben egyeztettek. Sokszor Sziebert György intézte a BA. Zrt. ügyeit Is, Rényi-Vámos Krisztina felkérésére. Az RRI öt ügyvédi irodában is házkutatást tartott, több ügyvédet gyanúsítottként hallgatott ki. Az ügyleteket Túrós szerint „ügyesen csinálták”, Rényi-Vámos minden vezetés bizalmát bírta.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nénike
2010. március 05. 12:01
Na ez nem cigánybűnözés. De akkor milyen?
enter
2010. március 05. 08:33
Az szdsz-mszp fővárosi vezetés, amit csinál, az már a szervezett bűnözés kategóriája, a magyar maffia, amelynek vezetői nyílván a magasabb pártvezetésben találhatók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!