Ugrott a mentelmi joga egy jobbikosnak

2010. március 08. 19:32

Felfüggesztette Egyed Zsolt jobbikos képviselőjelölt mentelmi jogát hétfő esti ülésén az Országos Választási Bizottság. Egyed ellen rágalmazás miatt indult bírósági eljárás, mentelmi jogának felfüggesztését a Miskolci Városi Bíróság kérte.

2010. március 08. 19:32
Egyed Zsolt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú egyéni választókerületben indult a Jobbik képviselőjelöltjeként, a választási bizottság február 17-én vette nyilvántartásba, és ő az első a párt területi listáján. Mentelmi jogának felfüggesztése iránt a Miskolci Városi Bíróság fordult az OVB-hez, mert Egyed Zsolt ellen a bíróságon eljárás indult rágalmazás miatt.

Az OVB határozatában emlékeztetett rá: az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselő-választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz. Az OVB hétfői ülésén úgy foglalt állást, hogy Egyed mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tisztesseg
2010. március 09. 10:19
Ez a Mandiner / fideszes /honlap is csúsztat rendesen! Egyed Zsolt önként mondott le a mentelmi jogáról, így bizonyítva, hogy ő nem fél! Ha nem mond le akkor meg kellett volna szüntetni a rágalmazási eljárást ellene vagy legalábbis a választás végéig felfüggeszteni!
TuRuL2k2
2010. március 08. 21:42
Gyorsan (és nem is teljesen spontán) szaporodnak a Jobbik körüli kellemetlen ügyek - ez viszont nem tartozik közéjük. Egy rágalmazási perbe igazán nem nehéz belefutni, elég lehülyézni valakit, akinek kellően érzékeny a lelke ahhoz, hogy feljelentést tegyen ezért.
StavrosMenace
2010. március 08. 21:32
http://barikad.hu/node/48623
Machiavelli
2010. március 08. 20:48
A rend, a becsület és a tisztesség pártja... :) ez kb a 20. büntetőügy a jelöltjeik körül. A gyilkosságtól, a cigányokon át történő uzsorázásig és zsarolásig egészen a rágalmazásig. Széles spektrum, legalább testközelből értik a BTK-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!