Múzeumi negyedet hozna létre a Fidesz

2010. március 02. 07:43

Tarlós István tervei között szerepel egy múzeumi negyed felépítése a kormányzati negyed helyén. A fideszes megaberuházás keretei közt épülne fel az Európa Ház is, amit Finta József tervei alapján húznának fel.

2010. március 02. 07:43
Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője új ciklusra szóló programjában említi egy múzeumi negyed tervét. A negyedet a Nyugati pályaudvarnál, a volt kormányzati negyed helyén hoznák létre, mint Tarlós a Népszabadságnak elmondta, tizenöt éves távlatban szeretnének létrehozni egy új múzeumi negyedet a Nyugatinál, de már az első ciklusban elindítanák az építkezést. Egyelőre tervek vannak, költségvetés még nem készült. Itt helyezhetnék ela Néprajzi Múzeumot, illetve Tarlós programja számol a Modern Magyar Művészetek Múzeumával is.

Tarlós tervei közt szerepel a Finta József ötlete nyomán építendő Európa Ház létrehozása is, ahol az uniós nemzetek létrehozhatnának egy-egy kis saját kulturális-turisztikai-gasztronómiai centrumot, kiállítóteremmel, zeneteremmel, vendéglővel, információs központtal.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. március 03. 08:08
persze tarlós a mérnök agyára büszke megint olyan valamibe nyomná a pénzt amiből egy peták haszna se nincs az államnak mert ha az állam szélerőműparkot épít budapest határában? : nané az eladott áramból bevétele van 20 évig pl , vagy biomasszás távhőszolgáltatót , ami x évre felveszi a termelőktől a energiafüvet , az is beruházás mert hoz valamit a konyhára ... van bevétel is , nemcsak kiadás persze tarlós az múzeumot épít , nyilván hatalmas bevételekre számít a jegyárból , vagy inkább a fővárosi építőipari lobby nyelné be az eus lét ? aminek 10 százaléka se munkabér a nagy részét benyelik a multik ... úgy hogy aztán lesz ott szép múzeum ami annyit se termel ki amennyiből fönn lehet tartani ökör banda
szotyirapenzt
2010. március 02. 17:04
Nagyon bízom abban, hogy nem lesz elszúrva. Jó épületekkel, összművészeti központként sokat dobna Budapest képén. Remek.
hori77
2010. március 02. 11:58
Támogatom az ötletet, és nem csak azért, mert a nyugatinál lakom. A kormányzati negyedből nekünk mi hasznunk van? Picit hasonlítsunk már Ny-i szomszédainkra!
slomovicz
2010. március 02. 11:13
Bennfentes információ , ezért ne terjesszétek. A múzeumi negyedben fogják elhelyezni, a kitömött emeszpés politikusokat. Költségtakarékos és több haszna is van- az így létesülő panoktikumnak. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!