Morvai tényleg a mentelmi jogára hivatkozott

2010. március 26. 17:16

Az EP-képviselőként őt megillető mentelmi jogára hivatkozva akarta eltávolíttatni autójáról a kerékbilincset Morvai Krisztina. A Jobbik államfőjelöltje csütörtökön tagadta, hogy így történt volna, ám a közterület-felügyelő által készített jelentés másról árulkodik.

2010. március 26. 17:16
Morvai Krisztina a József nádor téren parkolt szabálytalanul szerda délután, amiért a közterületesek kerékbilincset helyeztek autójára. A politikus éppen ekkora ért vissza gépjárművéhez, és mentelmi jogára hivatkozva szerette volna elkerülni a hétezer forintos helyszíni bírságot.

Az EP-képviselő csütörtöki közleményében tagadta, hogy így történt az eset: azt állította, hogy nem hivatkozott mentelmi jogára és a helyszínen kifizette a büntetést. Provokátort és rágalomhadjáratot emlegetett, az ügyet nyilvánosságra hozó Indexet pedig hazugsággal vádolta.

A hírportál éppen ezért kikérte az V. kerületi polgármesteri hivataltól Morvai Krisztina parkolási ügyéről szóló jegyzőkönyvet. A jelentés szerint a kerékbilincs felszerelése közben érkezett a helyszínre a politikus, aki közölte, hogy nincsen nála pénz, de mentelmi jogára hivatkozva kérte a kerékbilincs ingyenes eltávolítását. A közterületes ekkor közölte, hogy ezt jeleznie kell a vezetőség felé, Morvai ekkor távozni szeretett volna, a közterület-felügyelő viszont közölte, hogy ha élni kíván mentelmi jogával, akkor szabálysértési eljárást kell kezdeményezni ellene. Az EP-képviselő ekkor a súlyosabb következményeket elkerülve mégis kifizette a helyszíni bírságot.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ati27
2010. március 28. 15:40
Egyrészt a bünti kifizetéséhez tudtommal nem kell "igazolnia" magát. 2. Ha megállítja a rendőr, mivel igazolja magát? Jogsival? :) Ep- igazolvánnyal? Az hivatalosan személyazonosító papír? Ennyi erővel a fitnesz kártya ia az.. :) 3. Nem volt nála 7 rugó? Aztán mégis? No most ha egy tv riporter megszorongatja 2 keresztkérdéssel, akkor mit csinálnának vele a "profi" politikusok? Tudtommal köztársasági elnöknek jelölték. Ja hogy hisztisen "elgurul" a gyógyszer? Pl Ficó kétszer körberöhögné, akkor sirva vonul ki a tárgyalásról? Szép perspektívák.. :)
Anonymus05
2010. március 27. 12:53
Hát szerintem Morvai kamuzik mint az állat.Ha kifizette volna rögtön azt a 7000 forint büntetést,azonnal lekapják a kerékbilincset,és viszont látásra...(Nincs ügy.Hacsak az nem,hogy a törvények betartásáért veri a nyálát mindig,és közben ő is törvényt sért a tilosban parkolással.)
Nemhivo
2010. március 27. 09:51
...balóné egy öntelt hisztis p.csa.. És nem a maszop rakta helyre rendesen,... hanem a Rogán.. De azt se felejtsükazért el, hogy Közt. elnök "majnem" lett a torgyiból is...
Machiavelli
2010. március 27. 08:57
Teljesen életszerű a Morvai története... Először is, ennyire becsüli a törvényt, hogy tilosban parkol? Másodszor, ellopják a táskáját és nem abban tartja a jogsiját és a képviselői igazolványát... hát persze, életszerű. Harmadszor egy provokátor a kerékbilincs szerelő, nem egy normál satuhülye parkolóőr és Ő ajánlja fel, hogy ne legyen bevétele, ne teljesítse a napi bevételi tervet... hát persze, életszerű! És végül a hívőkkel bármilyen szart meg lehet etetni, mosolyogva nyeldesik és elhiszik, hogy kaviárt esznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!